"Pani prezidentka, kde preboha ste v kľúčovej chvíli slovenských dejín?" pýta sa verejne Ľuboš Blaha
12 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Vážená pani prezidentka Zuzana Čaputová, mám na Vás stručnú a krátku otázku - kde, preboha, ste?
Slovensko sa podľa medzinárodných štatistík prepadlo z hľadiska Covidu na posledné miesta, kolabuje ekonomika aj zdravotníctvo, papaláši si na základe ministerských žiadostí prijímajú tisícky výnimiek a premiér Matovič s podpredsedom vlády ako riešenie celospoločenskej krízy ponúkajú iba každodenné detinské hádky."  Pýta sa poslanec NR SR Ľuboš Blaha.


"Najnovšie si páni Matovič a Sulík na sociálnej sieti vymieňajú obrázky Barta Simpsona. To je asi ten najvýstižnejší príklad toho, v akom dezolátnom stave je Vláda Slovenskej republiky." Píše v statuse na sociálnej sieti Blaha.


A pýta sa: "Preto ešte raz moja otázka - kam sa preboha v tejto kľúčovej chvíli slovenských dejín skryla prezidentka Slovenskej republiky?"




Reprofoto statusu FB (@Ľuboš Blaha)

"Pani prezidentka, predstavte si, že by sa takéto niečo dialo za vlády Roberta Fica. Predstavte si, že by sa predseda vlády Robert Fico postavil na tlačovku a vyhlásil, že člen jeho kabinetu je zodpovedný za 4300 mŕtvych ľudí.
Celkom logicky by sa ho všetci pýtali, prečo sa vyhovára na svojich ministrov, veď zodpovednosť nesie celá vláda, na čele ktorej stojí. Počas vlády Roberta Fica vyčítali premiérovi aj to, že napadol sneh. Dnes sa tvárime, že Igor Matovič nenesie zodpovednosť za nič, lebo však on je iba - premiér." Dáva za príklad Ľuboš Blaha.


"Ak by sa takéto niečo dialo za akejkoľvek inej vlády, predpokladám, že Vy ako prezidentka by ste ako prvá volala k vyvodeniu zodpovednosti premiéra. Teraz ste však z nejakého čudného dôvodu celkom ticho. Prečo?"


"Matovič sa verejne priznal, že kvôli zlyhaniam jeho vlády zomreli tisícky ľudí a Vy nič. Jediné, čo sme sa od vás za ostatné dni dozvedeli, je, že odsudzujete výtržnosti vo Washingtone."


"Testovanie je pokus o masové zabíjanie ľudí. Matovič si zaslúži celu v Prešove," tvrdí Blaha
Ľuboš Blaha sa v najnovšom statuse na facebooku obul do Igora Matoviča. Samozrejme, za tlačovú konferenciu, na ktorej podvečer ohlásil ďalšie hromadné plošné testovanie. Všetko je vraj totiž úplne naopak, ako tvrdil. Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Michal Filek

Ľuboš Blaha pokračuje naozaj veľavravne: "Milá pani Čaputová, na Slovensku umierajú ľudia a vláda nič nerobí, len sa háda - nie je čas postaviť prestať riešiť výtržníkov v USA a začať riešiť to, čo sa deje na Slovensku? Ako hlava štátu máte možnosť vystúpiť pred verejnosť a vyhlásiť, že vláda Igora Matoviča definitívne zlyhala pri riešení pandémie a vyzvať ju, aby odstúpila a dočasne svoje právomoci presunula na úradnícky orgán, ktorý na Slovensku zabezpečí elementárne fungovanie štátu a základný zmier.
Sama dobre vidíte, že namiesto hľadania politického zmieru kľúčoví aktéri vlády pokračujú v rozsievaní nenávisti voči opozícii a v detinských hádkach medzi sebou. Vinu za svoje zlyhania zvaľujú na ľudí a nedokážu zabezpečiť ani len štandardné fungovanie štátu."


"Premiér Matovič sa mentálne zasekol pri myšlienke celoplošného testovania a chce celú slovenskú populáciu nahnať povinne do mrazov, aby si každý víkend vzájomne prenášali agresívnu britskú mutáciu Covidu."


"Ešte väčší "prúser" ako Cibulková!" Blaha vyzýva Šeligu na odstúpenie
So zdravými tridsiatnikmi, ktorí bažia po očkovaní akoby sa v poslednom čase roztrhlo na Slovensku vrece! Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Diana Zaťková

"Tento jeho šialený nápad svedčí o definitívnom pominutí zmyslov. Vidí to celé Slovensko, vidíte to aj Vy. Musíte túto Matovičovu iniciatívu, ktorá môže definitívne doraziť slovenské zdravotníctvo, zastaviť už v zárodku." apeluje na hlavu štátu poslanec Blaha na sociálnej sieti.


"Ako prezidentka Slovenskej republiky môžete vyzvať k tomu, aby sa urýchlene konali predčasné voľby a aby dovtedy vznikla široká celonárodná platforma, ktorá prevezme riešenie pandémie a jej sociálno-ekonomických dopadov." Pripomína prezidentke Blaha.


"Boli by v nej zastúpené všetky parlamentné politické strany, odbory, zamestnávatelia, vysoké školy, cirkvi a ďalšie kľúčové inštitúcie slovenskej spoločnosti."


"Jej členovia by si nevymieňali obrázky Barta Simpsona, ani by sa vzájomne neobviňovali z páchania genocídy, ale hľadali by technické a apolitické riešenia na záchranu Slovenska."


"Slovensko nemá čas na ďalšie Matovičove experimenty, ani na ďalšie pubertálne hádky so Sulíkom. Situácia sa zhoršuje každým dňom. Očakáva sa, že sa ako prezidentka konečne prebudíte a začnete sa správať ako hlava štátu - je čas konať. Zastavte Matoviča. Už včera bolo neskoro." Vyzýva poslanec Blaha na sociálnej sieti prezidentku Čaputovú.


Blaha: Podávam trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý ma nakazil
Ľuboš Blaha reaguje na kritiku, ktorá sa naňho zniesla po oznámení, že sa koronavírusom pravdepodobne nakazil v parlamente, na rokovaní ktorého vôbec nebol. Na facebooku uverejnil status so svojou verziou. Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Michal Filek