"Je nepríčetné rokovať hodiny o jednom bode programu," Draxler žiada zverejniť záznam z vlády
12 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Exminister školstva Juraj Draxler sa odvoláva na predvolebné sľuby Igora Matoviča, že bude zverejňovať všetko čo sa dá a začal intenzívne využívať možnosti takzvaného "infozákona".


"Dnes od Úradu vlády podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám žiadam, aby sprístupnili záznamy z pondelkového rokovania vlády." Píše na sociálnej sieti Juraj Draxler.

Reprofoto status FB (@Juraj Draxler)


"A postupne budem žiadať aj ďalšie záznamy tých sedení vlád, ktoré sa týkali rozhodovania o pandemických opatreniach a zvlášť o testovaní." - Avizuje svoju najnovšiu iniciatívu Draxler.

"Dúfam, že sa pripojí aj Ondrej Dostál, dnes poslanec vládnej koalície, ktorý v minulosti veľmi nástojčivo žiadal takéto záznamy od predchádzajúcich vlád." Pripomína autor statusu.

"Na pondelkovom zasadnutí je zarážajúce, že ide o ďalšie z tých, kde rokovali hodiny a hodiny, a to s jedným bodom programu. To je nepríčetné. Oni naozaj zabíjajú obrovské množstvo času úplne bezúčelným hádaním sa, často celodenným." všíma si Juraj Draxler.

A napokon ešte v statuse konštatuje: "Táto vláda sa úplne sama od seba paralyzuje. (Technická poznámka: nie, nemyslím si, že je v poriadku takýto druh záznamov sprístupňovať, ale ja som nebol ten, kto pred voľbami sľuboval absolútnu otvorenosť, takže do toho.)

Juraj Draxler žiada oficiálnou cestou informáciu o duševnom zdraví premiéra
Juraj Draxler na svojom konte Facebooku oznámil, že si práve oficiálne vyžiadal podľa „Infozákona“ informáciu, či bol premiér Igor Matovič niekedy diagnostikovaný na niektorú z oficiálne klasifikovaných psychických porúch či porúch... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Petra Demková