Hlas odbornej autority: "Je najvyšší čas zaviesť psychotesty pre politikov"
12 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Psychiater Hunčík apeluje, že  "je najvyšší čas zaviesť psychotesty pre politikov inak demokracia v podobe, ktorú poznáme, nemusí prežiť".


"Je najvyšší čas, aby sme zaviedli psychotesty pre politikov, inak demokracia v podobe, ktorú poznáme, nemusí prežiť", povedal pre Ráno Nahlas na webe aktuality.sk psychiater a publicista Péter Hunčík.

"Ak ich k výkonu profesie potrebujú vodiči autobusov, piloti či policajti, prečo by sme ich nemali žiadať aj od politikov", pýta sa verejne psychiater. V spoločnosti mimoriadne rastie informačný chaos, koncept spoločne zdieľanej pravdy sa rozpadá a dôvera v písané či nepísané autority mizne.

Taraba: Matovič robí testovaním pokusy na ľuďoch a pácha genocídu
10 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


"Aj v tých najodbornejších otázkach začína prevládať akýsi pseudodemokratický mechanizmus, v ktorom má hlas vedca rovnakú váhu ako hlas človeka bez akejkoľvek kompetencie i odbornosti." Konštatuje sa v citovanom zdroji na webe atuality.sk

"Demokraciu a jej princípy testujú už aj samotní kľúčoví hráči demokratických systémov. Ich voliči sa zasa čoraz viac správajú ako akési tvrdé jadrá futbalových klubov, kde už nezáleží na pravidlách ani faktoch, ale rozhodujúcim je iba príslušnosť k tomu „vlastnému“ klanu." konštatuje zdroj.

"Výsledkom tak môže byť až pudové volanie po potrebe bezpečia a istoty, a to bez ohľadu na to, kto nám ich ponúka. Rútime sa do vlády davov a radikálne rozdelenej klanovej spoločnosti alebo sa koncept liberálnej demokracie podarí obhájiť? Zvládne táto spoločnosť nenásilne prekonať rastúce napätie v táboroch tak nezmieriteľných odporcov, ako sa to ukazuje v prípade smrti exprezidenta polície? A má rastúce rebelantsvo voči protiepidemickým opatreniam dôvody aj v chaotickom manažovaní krízy vládnymi elitami?" kladie mnoho otázok Ráno nahlas na webe aktuality.sk.

Matovič opäť perlil. Sulíkovými antigénovými testami by vraj netestoval ani psa
V relácii na RTVS „Sobotné dialógy“ premiér Igor Matovič opäť „perlil“. Napätie medzi koaličnými partnermi neustále eskaluje a namiesto konštruktívnych postupov to v „šťastnom štvorlístku“ vrie. Čítať ďalej
10 | 01 | 2021 | Ivan Mihale