Taraba: Matovič robí testovaním pokusy na ľuďoch a pácha genocídu
10 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová











Opozičný poslanec Tomáš Taraba zhrnul výroky premiéra Igora Matoviča a vplynulo mu z nich, že v súvislosti s testovaním robí na ľuďoch pokusy a dopúšťa sa genocídy, píše o tom v statuse na sociálnej sieti.

Poslanec uvádza, že predseda Štátnych hmotných rezerv nakúpil za vyše 3 milióny eur testy, ktoré sú také nekvalitné, že by ich Matovič nedal ani psom. "Napriek tomu, šéf Štátnych hmotných rezerv je stále vo funkcii. Sú to vyhodené peniaze. Hovorí sa tomu nehospodárne nakladanie. Treba veriť, že tento premiérov výrok si všimla aj vládou riadená polícia," píše Taraba.



Vláda preukázala, že testovanie nedokáže zastaviť šírenie vírusu, tvrdí matematik
"Lepší príklad, prečo plošné testovanie antigénovými testami nedokáže zastaviť šírenie vírusu a potrebujeme momentálne skutočne tvrdý lockdown (osobný alebo vynútený opatreniami), sa inak ako na členoch vlády vymyslieť nedá." píše matematik Richard... Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič



Podľa neho premiér priznal, že štát s nekvalitnými testami urobil na vyše 200 000 ľuďoch "hókusy pokusy." Taraba tomu rozumiem tak, že zrejme robili s "pofidérnym" zdravotníckym materiálom testy na ľuďoch. Žiaden orgán nemá právo robiť s ľuďmi pokusy, to sa robí v laboratóriu na myšiach, prízvukuje poslanec.


"Štát nenakúpil dostatok testov. Na základe toho premiér povedal, že zbytočne v uplynulých týždňoch zomrelo 2000 ľudí. Ak zomrie zbytočne 2000 ľudí za pár dní, tak je to genocída. Pamätáte si na túto fotografiu? Tých vyše 5400 zbytočných úmrtí ročne, táto vláda stíha za 1,5 mesiaca," naráža na predvolebnú kampaň Igora Matoviča poslanec Taraba.























Chmelár: Plošné testovanie nie je ochranou zdravia, ale ochranou biznisu
Eduard Chmelár sa včera večer na facebooku obul do zámeru vlády vykonávať plošné testovanie. Podľa najdôležitejšími nástrojmi v boji s covidom nie sú lockdown a testovanie, ale lockdown a očkovanie. Krízový manažment je treba urýchlene odovzdať do... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Michal Filek