Povolebný tandem Fico-Pelle? Fico si vie predstaviť rokovanie, Pellegrini sa odpovedi vyhýba
10 | 01 | 2021 I sefredaktor
Predseda Smer-SD Robert Fico by pri zostavovaní vlády po prípadných predčasných voľbách vedel rokovať aj s odídencami zo Smeru-SD okolo Petra Pellegriniho, Hlas-SD by to však musel myslieť vážne so sociálno-demokratickou politikou. Uviedol to v rozhovore pre TASR. Jeho potenciálny partner Peter Pellegrini sa odpovedi na otázku, či by si vedel po prípadných predčasných voľbách predstaviť spoločnú vládu so Smerom-SD, vyhol.

Pellegriniho odchod zo Smeru-SD Fico opätovne označil za zradu, rokovania a spoluprácu si však predstaviť vie.     "Viem si predstaviť spoluprácu s ľuďmi, ktorí reálne budú robiť sociálno-demokratickú politiku. To, že odišli, mám právo komentovať, pretože odišli zo strany, ktorú som zakladal. Ak budú robiť normálnu sociálno-demokratickú politiku, zatiaľ to nevidím, sú to ľudia, o spoluprácu s ktorými máme záujem a budeme mať záujem," skonštatoval.

Jeho potenciálny partner Peter Pellegrini sa odpovedi na otázku, či by si vedel po prípadných predčasných voľbách predstaviť spoločnú vládu so Smerom-SD, vyhol. „O tom, s kým by sme išli do koalície, rozhodnú vo voľbách voliči. Tí rozdajú karty, aké možnosti prichádzajú do úvahy,“ uviedol. Zo spolupráce vylúčil ĽSNS a každého, kto by ich do prípadnej koalície ťahal.

Pellegriniho vyrušuje forma opozičného dialógu postaveného na konfrontácii a niekedy urážkach. To je podľa neho "hlboké nepochopenie toho, kto je politickým súperom."

Ficovou ambíciou je dostať stranu na 15 percent. Pripustil, že Smer-SD môže pokojne skončiť opäť v opozícii.

Obaja opoziční lídri sa však zhodujú v názore, že ich politickým súperom je vládna koalícia, ktorá "svojím amatérizmom a nekompetentnosťou pácha škody na Slovensku."