Automobilka Hyundai rokuje o spolupráci s Apple
09 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Juhokórejská automobilka Hyundai Motor rokuje o spolupráci s americkou firmou Apple. Rokovania sú však zatiaľ v počiatočnej fáze a nič konkrétneho nebolo dohodnuté, informuje portál Novinky.cz.


Televízna stanica Korea Economic Daily oznámila, že americký výrobca telefónov iPhone a firma Hyundai chcú do roku 2027 vyvinúť samoriadené elektrické vozidlá a rokujú aj o vývoji batérií. Zdroj svojich informácií však televízia neuviedla.

Agentúra Reuters pred niekoľkými týždňami informovala, že Apple pokročil v technológii samoriadených áut a že jeho cieľom je vyrábať osobný automobil, ktorý by už od roku 2024 mohol mať aj vlastnú prelomovú batériovú technológiu.


Apple vymazal takmer 40-tisíc hier z čínskeho App Store
Apple si v Číne urobil poriadok vo svojom online obchode. Apple odstránil množstvo herných titulov zo svojho lokálneho App Store pre Čínu. Za jediný deň malo ísť podľa agentúry Reuters až o 39-tisíc hier.Dôvodom vymazania hier mali byť chýbajúce... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová




Hyundai rokovania s Applom potvrdil, nespresnil však, čoho sa rokovania týkali. V neskôr zverejnenej správe pre regulačné úrady uviedol, že dostáva žiadosti o spoluprácu pri vývoji autonómnych elektrických vozidiel od rôznych firiem, ich názvy ale nezverejnil. Apple sa k správe odmietol vyjadriť. Auto značky Apple by mohlo byť veľkou výzvou pre americkú automobilku Tesla. Zatiaľ však nie je jasné, kto by také auto montoval.




Analytici sa domnievajú, že Apple bude pri prípadnej výrobe spoliehať na partnera. Podobne postupuje aj pri výrobe svojich smartfónov. Pre Apple by tak mohlo byť zaujímavé využitie platformy pre elektrické automobily firmy Hyundai a jej závodov, čím by znížil náklady na vývoj a výrobu áut.


Hyundai a Apple už spolupracujú na softvéri CarPlay, ktorý umožňuje prepojiť iPhony s automobilmi rôznych výrobcov.

Apple auto predsa len vznikne. Stačilo kývnuť na ponuku Elona Muska
Z americkej technologickej spoločnosti nakoniec naozaj bude aj automobilka. Pri najhoršom scenári uvidíme prvé auto do piatich rokov, informuje portál Autorevue. Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Timotej Dudka