Nemáte náladu na sex? Vyskúšajte si týchto šesť sexi aktivít!
08 | 01 | 2021 I Timotej Dudka


Milovanie je neoddeliteľnou súčasťou partnerského života. Občas však prídu momenty, kedy na sex nemáte náladu. Či už je to dané fyzickým vyčerpaním, PMS, alebo len zlou náladou, vo všetkých prípadoch platí, že by ste sa nemali premáhať. Ak si ale s partnerom nechcete len čítať knihu, potom môžete vyskúšať niekoľko sexi aktivít, ktoré sú niekedy zábavnejšie než sex, píše portál Novinky.cz.















Človek nie je robot, a tak je úplne prirodzené, keď občas nemá chuť na sex. Následne existujú dve možnosti, čo v posteli robiť: Buď sa rozhodnete pre knihu a spánok, alebo vyskúšate sexy aktivitu, ktorá vás aj vášho partnera uspokoja podobne ako milovanie. Navyše nie je vylúčené, že sa daná činnosť nemôže pretaviť vo vášnivý sex.




1. Čas na masáž




Fyzický dotyk je jedným z najsilnejších jazykov lásky. Niet teda divu, že mnoho párov túži po masáži, pri ktorej sa partner dotýka ich nahého tela. Dobrou správou navyše je, že partnerský dotyk má priamo zázračné účinky.





"Vedci zistili, že páry, ktoré sa navzájom láskyplne hladia, pociťujú zníženie stresových hormónov a krvného tlaku. Zároveň v ich tele dochádza k zvýšeniu hladiny oxytocínu. Štúdie tiež ukázali, že dotyk má analgetický účinok, zlepšuje funkciu pľúc, znižuje hladinu cukru v krvi a posilňuje imunitu," hovorí lekárka Jess O'Reillyová.


Pokiaľ chcete masáži dodať šťavu, nebojte sa pohrať s partnerovými intímnymi partiami, prípadne môžete do masáže zakomponovať jemné bozky ušných lalôčikov alebo krku.


Čo robiť, keď vo vašom vzťahu vládne nuda
Ak máte pocit, že so svojím partnerom zažívate nudné dni, týždne či dokonca mesiace, neprepadajte panike. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako s nudou zatočiť a vzťahu dodať potrebnú šťavu, píše portál Novinky.cz. Čítať ďalej
08 | 01 | 2021 | Timotej Dudka




2. Hlboký pohľad




V tantrickom sexe hrá hlboký pohľad jednu z najdôležitejších rolí. Ak sa chcete s partnerom naladiť na rovnakú vlnu, skúste sa mu pozrieť do očí.





"Je to skvelý spôsob, ako sa spojiť so svojím partnerom, bez toho aby ste museli hovoriť alebo sa dotýkať," vysvetľuje O'Reillyová a dodáva, že na začiatku sa pravdepodobne budete smiať, pretože väčšina ľudí nie je zvyknutá udržiavať dlhodobý očný kontakt. Aj tak ale skúste nepoľavovať. Uvidíte, že za niekoľko sekúnd si zvyknete, a navyše ucítite silné emočné prepojenie.




3. Prečítajte si erotickú poviedku




Čo tak zapátrať vo vašej červenej knižnici a vytiahnuť knižku, ktorú ste si kupovala s rumencom v tvári? Možno vás prekvapí, že čítanie či počúvanie erotického príbehu vás pomerne rýchlo naladí aj vzruší.





"Hovoril niekto, že rozprávky na dobrú noc sú len pre deti? Zavrite oči a nechajte sa unášať erotickým rozprávaním svojho partnera," radí doktorka Jess O'Reillyová na svojom blogu. Ak nemáte erotickú knihu, stavte na svoju vlastnú fantáziu. Iste dokážete skonštruovať šteklivý príbeh, ktorý vášho partnera nenechá v pokoji.


Ako na spokojný vzťah? Pestujte si s partnerom emočnú intimitu
Zdravý vzťah je založený na vyrovnanom pomere medzi emočnou a fyzickou intimitou. Občas sa ale stane, že emočná intimita začne slabnúť, a následne majú partneri pocit, že sa citovo vzďaľujú. Ak nechcete dopustiť, aby podobný scenár zamával aj s... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Timotej Dudka



4. Hrajte sa s prehliadanými časťami tela




Sú oblasti tela, ktorým sa príliš nevenujeme. Podľa sexuálnej pedagogičky Loly Jeanovej je to veľká chyba, ktorú by sme mali čo najrýchlejšie napraviť.


"Poproste partnera, aby si ľahol, a následne sa dotýkajte častí tela, ktoré by ste za normálnych okolností prehliadla," hovorí Lola Jeanová a dodáva, že k týmto oblastiam patria napríklad kľúčne kosti alebo lakte. Uvidíte, že tieto dotyky budú pre partnera slastné a bude si ich náležite užívať. Nezabudnite si po čase vymeniť role, aby ste si aj vy mohla vychutnať nevšedný dotyky.




5. Skúste vzájomnú masturbáciu




Ak cítite, že vaša sexuálna túžba rastie, potom môžete navrhnúť vzájomnú masturbáciu. Tieto sexuálne hry síce nie sú pre každého, avšak za návrh nič nedáte. "Masturbácia bok po boku nie je iba erotická hra, ale tiež je to možnosť, ako zistiť, aké dotyky má partner rád," hovorí sexuálna terapeutka Vanessa Marinová.





V tomto smere je len dôležité, aby ste mali otvorenú myseľ a príliš nepremýšľala nad tým, že vás partner pri masturbácii sleduje.


Stráca váš partner chuť na sex? Poznáme možné dôvody
Všimla ste si, že v posledných týždňoch či mesiacoch nejaví váš partner záujem o sex? Existujú totiž dôvody, ktoré môžu vysvetliť, prečo v posledných týždňoch slúži vaša posteľ výhradne k spánku, píše portál... Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

6. Hovorte o sexe




Komunikácia je základným kameňom vzťahu. Bohužiaľ často zabúdame, že komunikovať by sme mali aj o sexe.





"Všetci sa musíme naučiť o sexe hovoriť," tvrdí doktorka O'Reillyová. Využite preto danej chvíle a nadhodte sexuálnu tému, ktorú by ste s partnerom chcela prebrať. Je jedno, či partnerovi poviete o svojich tajných fantáziách alebo pripomeniete, aké milovanie vo vás zanechalo najsilnejšie spomienky. Každé slovo o sexe sa totiž počíta.


Tak, aby vás nikto nepočul, alebo: Užite si s partnerom tichý sex
Vianočné sviatky, ale aj iné druhy osláv sú časom, kedy sa pod jednou strechou stretáva nezvyčajne vysoký počet ľudí. Ak sa domnievate, že prítomnosť potomkov či vzdialených príbuzných naruší váš sexuálny život, potom sa nemusíte ničoho obávať,... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Timotej Dudka