Facebook núti používateľov WhatsApp zdieľať osobné údaje alebo si zrušiť účet
08 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Používatelia aplikácie WhatsApp budú musieť v budúcnosti zdieľať svoje osobné údaje s materskou spoločnosťou Facebook, čo je v rozpore so všetkým, čo priťahovalo používateľov k tejto platforme, informuje portál RT.


V najnovšej aktualizácii politiky ochrany osobných údajov sa uvádza, že WhatsApp bude zdieľať s Facebookom a ďalšími dcérskymi spoločnosťami súkromné ​​informácie. Pôjde o mená, obrázky, telefónne čísla, adresáre, aktualizácie stavu a dokonca aj podrobné údaje o type telefónu používateľa aplikácie.

Každý, kto podniká cez aplikáciu WhatsApp, bude musieť zdieľať informácie o dodacích adresách, nákupoch a množstve vynaložených peňazí. Aktualizované nové pravidlá majú platiť od 8. februára, avšak závažné zmeny boli v tichosti zverejnené iba na stránkach aplikácie.

Spoločnosť tvrdí, že ich osobné údaje sa môžu použiť na „pomoc pri poskytovaní, zlepšovaní, porozumení, prispôsobení, podpore a marketingu našich služieb“ používateľom v budúcnosti.

Trump kritizoval svojich prívržencov, za násilnosti na Kapitole vraj "zaplatia"
Americký prezident Donald Trump v piatok na sociálnej sieti Twitter zverejnil nové dvojminútové video a odsúdil v ňom násilnosti, ku ktorým došlo v stredu v komplexe Kapitolu vo Washingtone. Čítať ďalej
08 | 01 | 2021 | tasr


Pravidlá ochrany osobných údajov ďalej potvrdili, že spoločnosť monitoruje obsah používateľov, aby „bojovala proti spamu, hrozbám, zneužívaniu alebo porušovaniu predpisov“. Platforma tiež tvrdí, že používa súkromné ​​údaje na „vylepšenie“ zážitku z aplikácie WhatsApp, s cielenou reklamou a prepojeniami na ďalšie produkty od Facebooku, ako sú Instagram a Portal.

Používateľom, ktorí neprijmú nové pravidlá zdieľania údajov, budú účty deaktivované. Ak do 120 dní nepodniknú žiadne kroky, ich účty budú úplne odstránené. Tento krok odráža podobné ultimátum, aké dostali používatelia WhatsApp v roku 2016.

Keď Facebook v roku 2014 získal WhatsApp, technologický gigant sľúbil, že bude rešpektovať víziu generálneho riaditeľa Jana Kouma o bezpečnej šifrovacej platforme. Avšak nový WhatsApp, ktorý vlastní spoločnosť Facebook, by za žiadnych okolností nechránil mená, informácie o polohe, adresy a ani internetové vyhľadávania.

Prokurátor nevylučuje, že v súvislosti s vpádom do Kapitolu obvinia aj Trumpa
Úradujúci prokurátor dištriktu Kolumbia Michael Sherwin vo štvrtok nevylúčil, že v súvislosti so stredajšími násilnosťami v Kapitole bude obvinený aj úradujúci prezident USA Donald Trump. Čítať ďalej
08 | 01 | 2021 | tasr