Exminister vnútra Kaliňák: Bolo zákerné nechať Lučanského takto odísť zo sveta
08 | 01 | 2021 I Ivan Brožík
Exminister vnútra prirovnal policajné kontroly na pohrebe generála Lučanského v Štrbe k praktikám komunistického režimu. Okolnosti jeho smrti označil za neakceptovateľné. Hovorí o tom vo videu na na sociálnej sieti.

"Bolo to zákerné, vykonštruované, neakceptovateľné, takto niekoho nechať odísť zo sveta," vyhlásil Kaliňák. Podľa vlastných slov na pohreb sa dostal cez tri policajné kontroly a pripadal si ako v roku 1987, keď  šiel na koncert Tublatanky. Všetkých kontrolovali, zapisovali, aby to potom vyhodnotili.

Kaliňák povedal, že si zapísali všetkých ľudí, ktorí prišli do Štrby, no zároveň zdôraznil, že službukonajúci policajti za to nemôžu. "Ale na ministerstve budú vyhodnocovať, kto tu bol a kto tu nebol. Toto tu bolo pred rokom 1989, kedy sa pozeralo, kto kde bol a aby sa podľa toho urobili nejaké závery," hovorí. Podľa neho je je to malé, trápne a neadekvátne.

"Prepáčte, to sa nedá ani komentovať. My sme nechceli porušiť pravidlá a ísť dnu, jednoducho sme sem prišli bývalí kolegovia, čo sme s ním pracovali, uctiť si človeka. Nechal hlbokú pozitívnu stopu na ceste k bezpečnosti Slovenska," povedal s dojatím Kaliňák.

Zdôraznil, že mnohí ľudia sú mu vďační za to, že Slovensko je bezpečnejšie. "Už sa ani nepamätáme na časy, keď vybuchovali autá a ľudia zomierali na uliciach," uviedol exminister.

"Generál Lučanský sa výrazným spôsobom pričinil k objasneniu vraždy pána Kuciaka a jeho snúbenice. Takýmto ľuďom sa majú stavať pamätníky, a nie ich nezákonne posielať do väzby. Tá politická objednávka toho žltého pexesa pani Remišovej má svoju prvú obeť," myslí si.

Povedal, že generál Lučanský bol rovný, na všetko išiel priamočiaro. Nepoznal slovo nedá sa, neviem, mal veľké osobné nasadenie aj vo vyšších funkciách. "Bol tým, kto vždy pomohol každému, kto mu zavolal," zdôraznil exminister vnútra Kaliňák.

Kaliňák: Milan Lučanský bol policajtom telom aj dušou. Bol nezákonne obvinený
Bývalý policajný prezident Milan L. bol nezákonne obvinený výpoveďami kajúcnikov, ktorým ide len o vlastnú záchranu, povedal dnes na tlačovej besede bývalý minister vnútra Róbert Kaliňák. Dôvody jeho väzby považuje za „absolútne... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Gabriel Matta