Mučenie vyšetrovaných je podľa poslanca Tarabu iba špičkou ľadovca nedemokracie na Slovensku
07 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Desať rokov sme pri každej kauze smerákov počuli rozprávať, "to sme nerozhodli my politici, to nezávislé súdy, nezávislá prokuratúra." Teraz počúvame novú garnitúru rozprávať to isté." Pripomína nezávislý poslanec Tomáš Taraba.


"Ľudia mi posielajú svoje zážitky v akých podmienkach sú držaní ľudia v slovenských väzniciach a vo vyšetrovacích väzbách a som zhrozený." Konštatuje v statuse na sociálnej sieti Taraba.

Reprofoto status FB (@Tomáš Taraba)


"Pre tých, čo sú veriaci, Kristus dáva povinnosť neotočiť sa chrbtom tým čo sú chorí alebo vo väzení. Kto veriaci nie je, stačí, že je normálne emocionálne vyvinutým človekom a vie, že každý človek má elementárnu ľudskú dôstojnosť.

"Slovensko neaplikovalo štandardy a viaceré vážne výhrady medzinárodných organizácii proti mučeniu a to, čo vyplávalo na povrch v uplynulých dňoch ako sú nevinní ľudia držaní na samotkách, ako im bránia v kontakte s rodinami, je len špičkou ľadovca."

"Vyšetrovacia väzba nikde na svete nie je náhradou za riadnu väzbu a jej zmyslom nie je dohnať človeka k smrti."

"Je potrebné tento nástroj, aby nebol zdrojom psychického mučenia, ale nástrojom efektívneho uplatnenia práva a zákonnosti. Dnes sa v tejto oblasti podobáme skôr na africké krajiny ako na civilizované štáty."

"Chcem Vás poprosiť, ktorí ste mali osobnú skúsenosť s abnormálnymi postupmi štátu v tejto oblasti, aby ste mi Vaše skúsenosti a poznatky posielali na mail: [email protected]. Aj tieto Vaše prípady pomôžu iniciovať zmeny. Ďakujem" - píše poslanec Tomáš Taraba.

Nikto z našich ministrov nechápe, prečo by mal práve on odstúpiť, poukazuje poslanec Taraba
06 | 01 | 2021 | Ivan Brožík