V Bratislave nasnežilo, na Kolibe nezaparkujete. Ľudia sa vyšli sánkovať
06 | 01 | 2021 I Michal Filek

Zdá sa, že malá snehová nádielka a deň voľna vytiahli ľudí von. Na Kolibe a v okolí Kamzíka sa to hemží rodinami s deťmi. Na Kolibe už nezaparkujete, všimol si portál topky.sk. 


Topky informujú, že polícia odkláňa autá a ľudí prosí, aby dodržiavali opatrenia. O situácii informoval starosta bratislavského nového mesta Rudolf Kusý: "Sneží. Pre bratislavské deti je to aspoň krátke pripomenutie skutočnej zimy. My dospelí však vieme, že sneh sa dolu v meste rýchlo zmení na tmavú brečku. A aj zo svahov Koliby sa môže už zajtra stratiť," uviedol.



Najhoršia je, podľa neho, dopravná situácia na Kolibe. "Autá preto prúdia jedno za druhým a parkoviska sú plne už pri Stroodli. Priznám sa, že tak plné svahy som ešte nevidel. K tomu sa pridala i hmla. Ľudia sú doslova všade," napísal. Starosta ľudí, ktorí sa chystajú na Kamzík autom, podľa topky.sk požiadal, aby ho radšej nechali nižšie a ďalej šli pešo. "Hore si to vyjdite cestičkou cez les. Krásna prechádzka zasneženou krajinou sa môže začať už tam," dodal.





Na Kolibu choďte radšej peši. Nezaparkujete! Zdroj: facebook Rudolf Kusý.





Jednou z výnimiek lockdownu je aj prechádzka v prírode vo vašom okrese. Práve to môže spôsobiť vysokú koncentráciu ľudí na jednom mieste. Pred ňou varuje aj polícia, ktorá odkláňa vozidlá. Na Kolibe totiž už nezaparkujete. "Do Bratislavy zavítala zima. Najkrajšia je na Kolibe, mnohých Bratislavčanov to od rána ťahá za snehom práve sem. Aktuálne sú tu však už plné všetky parkovacie miesta, mestská polícia odkláňa autá naspäť, preto ak sa sem chystáte, tak iba peši," uviedlo Nové Mesto na sociálnej sieti.


"A ani tu, v krásnej zasneženej prírode, nezabúdajme, na riziká doby, v ktorej žijeme - vyhýbajte sa miestam s vysokou koncentráciou ľudí a dodržiavajte potrebné opatrenia. Ďakujeme a prajeme príjemný sviatočný deň!" dodalo.


 

 

Danka zaujala anketa o outfitoch prezidentky
Je vhodné na vrchole pandémie s tragickými štatistikami zaoberať sa štýlom obliekania pani prezidentky? Predseda SNS Andrej Danko v statuse na sociálnej sieti vyniesol na verejnosť otázku, ktorá je po hlbšom zvážení legitímna. Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Ivan Brožík