Šutaj Eštók: podpredseda vlády Holý siaha na titul najškodlivejšieho a najnebezpečnejšieho ministra
05 | 01 | 2021 I sefredaktor
 Poslanec Matúš Šutaj Eštók  (HLAS - SD) kritizuje pôsobenie Štefana Holého na poste podpredsedu vlády pre legislatívu. "Na poli transparentnosti hrdo siaha na titul najškodlivejšieho a najnebezpečnejšieho ministra," prízvukuje opozičný poslanec na FB 

"Dnes sme povedali, že vicepremiér Štefan Holý je najzbytočnejším členom vlády. Zďaleka to však neznamená, že by bol najmenej škodlivým. Naopak," tvrdí Šutaj Eštók.

"Jeho ´revolúcia´ vo verejnom obstarávaní sa stala skutočnou revolúciou - postavila do jedného šíku mimovládne organizácie, samosprávu i podnikateľov. A všetci unisono hovoria, že ak Holého novela zákona o verejnom obstarávaní prejde, bude to čistá pohroma. Koniec transparentnosti, ktorú nám toľko pred voľbami sľubovali," konštatuje poslanec.

"Možno uspeje Generálna prokuratúra, ktorá tvrdí, že takýto paškvil Holý vôbec nemá právomoc predkladať. Možno sa konečne raz úspešne vzbúria menší koaliční partneri a povedia, že drzosť dua Matovič - Kollár má tiež svoje hranice. A možno sa spamätá sám podpredseda vlády. Stále dúfam, že niečo takéto sa predsa nemôže stať ani za Matovičovej vlády," prízvukuje opozičný politik.

"Nech to však dopadne akokoľvek, vicepremiér Holý by sa mal z vlády čím skôr porúčať. V normálnej spoločnosti by sme ani nemuseli čakať na jeho odborné prehrešky - úplne by stačila jeho story s koronavírusom. Len pripomeniem, že tento pán mal tú bezočivosť 16. decembra poučovať v priamom prenose ľudí, aby nikam necestovali, lebo veď korona. Tri dni po tom, ako sa vrátil z Veľkej Británie, odmietol ukázať predpísaný PCR test a vzápätí sa šesť ministrov vrátane neho nakazilo covidom," vyratúva Holého kroky poslanec za HLAS-SD.

"Pán Holý je napriek svojej zbytočnosti neuveriteľne škodlivý. Vzácna kombinácia aj na túto amatérsko - papalášsku bandu. Nech čím skôr ide, kade ľahšie," uzatvára svoju analýzu Šutaj Eštók.