Šeliga asi zabudol...nechce, aby v Lučanského kauze došlo k politickému zneužitiu tragédie
05 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Nesmieme pripustiť, aby vinu či nevinu diktoval dav na Facebooku, aby sa na kauze priživovali internetoví trollovia, či aby došlo k politickému zneužitiu tejto tragédie. Kauza generála Lučanského musí byť – a ja verím, že aj bude - dôkladne objasnená, napísal v  statuse podpredseda NR SR Juraj Šeliga na sociálnej sieti.


Šeligov status vyznieva mimoriadne pikantne vo svetle udalostí po vražde novinára a jeho snúbenky, keď slovenské námestia zaplnili davy Za slušné Slovensko a dnešný podpredseda parlamentu prednášal politické požiadavky, vrátane demisie vlády či trestných postihov jej členov.


"Úmrtie generála Lučanského, ako bývalého prezidenta Policajného zboru SR, vo vyšetrovacej väzbe je mimoriadnou a ľudsky i politicky extrémne citlivou udalosťou. Vítam preto iniciatívu pani ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, ktorá sa rozhodla – v tejto mimoriadnej situácii – k zvolaniu mimoriadnej komisie, ktorá by mala preveriť jednak to, čo sa skutočne stalo, ako aj to, či príslušné orgány nič nezanedbali.


či nepochybili.


Reprofoto statusu na FB (@Juraj Šeliga)




"Sľúbili sme, že urobíme všetko preto, aby sme prinavrátili dôveru verejnosti v právo a spravodlivosť. Myslím, že pani ministerka veľmi jasne ukázala, že to myslíme veľmi vážne," uzatvára Šeliga.


Už len aby mu občan uveril.




Šeliga: "Zaznievajú rôzne hlasy, že koalícia by sa mala rozpadnúť"
Podľa podpredsedu strany Za ľudí a Národnej rady Slovenskej republiky v koalícii je vnútorné pnutie, Sulík s Matovičom už asi kamaráti nebudú a to ešte nie je všetko. Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Ivan Brožík