Najvyšší súd rozhodol: sudca Richard Molnár ostáva vo väzbe
05 | 01 | 2021 I sefredaktor
Sudca Krajského súdu v Bratislave Richard Molnár zadržaný počas minuloročnej marcovej policajnej akcie Búrka, bude naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom dnes senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Informovala TASR.

NS SR v októbri minulého roka zamietol sťažnosti obvinenej bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej a sudcu Richarda Molnára, podané vtedy proti uzneseniu ŠTS v Banskej Bystricy.

Najvyšší súd vtedy potvrdil, že obaja ostanú vo väzbe do 11. marca 2021. Senát NS zároveň ihneď prepustil z väzby na slobodu obvinenú Denisu Cvikovú a neponechal ju v nej do 11. októbra 2020. O predĺžení väzby rozhodoval ŠTS, pracovisko Banská Bystrica koncom septembra.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v marci minulého roka 13 sudcov. Obvinenia padli z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti. Medzi zadržanými boli okrem 13 sudcov aj jedna bývalá sudkyňa, jedna správkyňa konkurznej podstaty, jedna advokátka a dve civilné osoby.