Vojak pomáhal v boji proti Covid-19, nakoniec chorobe podľahol aj on
04 | 01 | 2021 I

Nitriansky vojak v zálohe Jozef Horňák odoberal vzorky počas plošného testovania a zrejme v priebehu tejto akcie sa aj nakazil koronavírusom. V novom roku prehral boj o život.


Smutnú správu o smrti vojka v zálohe oznámili Ozbrojené sily SR na sociálnej sieti . „Včera nás opustil náš bývalý kolega Jozef Joe Horňák, ktorý obliekal uniformu 12. motorizovaného práporu v Nitre. Po odchode do zálohy pracoval v nemocnici a pomáhal v boji s pandémiou, ako len vedel. Aj počas celoplošného testovania odoberal vzorky v Nitre. Bohužiaľ, kovidu podľahol aj on sám,“ píše sa v oznámení.



Príslušníci armády vyjadrili úprimnú sústrasť pozostalej rodine a bývalému kolegovi poďakovali za jeho službu a dobro, ktoré rozdával. "Odpočívaj v pokoji kamarát. Prosíme vás, priatelia, dávajte si na seba pozor,“ uvádza statusu.

Za Jozefom, podľa portálu dnes24.sk žiali aj nitrianska nemocnica, v ktorej pôsobil ako zdravotník. Chorobe podľahol po trojtýždňovom boji. Po Jozefovi ostala manželka Erika a dcéra Ninka, pre ktoré jeho kolegovia z airsoftových klubov MFC team a SSK TABS organizujú spoločnú zbierku.

Hrôza: Mladý lekár sa ponúkol testovať na vakcínu, zomrel na koronavírus!
Výskum vakcíny proti COVID-19 pokračuje v mnohých krajinách, pri ich testovaní, žiaľ, prináša so sebou aj veľmi smutné prípady. Čítať ďalej
24 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.