Generál Lučanský žiadal konfrontáciu s kajúcnikmi
04 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.
Generál Milan Lučanský vo výpovedi z 3. decembra vylúčil, že ako šéf policajnej inšpekcie mohol v rokoch 2016 - 2017 chrániť kajúcnika Františka Böhma pred trestným stíhaním.

Na facebookovom profile manželky Milana Lučanského sa objavila posledná strana zápisnice o výsluchu obvineného. Bývalý policajný prezident v nej vyvracia obvinenia kajúcnikov Norberta Paksiho a Františka Böhma, že od nich bral úplatky a žiada vyšetrovateľa, aby mu s nimi umožnil konfrontáciu.

Paksi bol pred vzatím do väzby zástupcom riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností. Bývalý príslušník SIS Böhm spolu so zločineckou skupinou takáčovcov nelegálne podnikal v oblasti nákupu a predaja pohonných hmôt a jeho činnosť bola predmetom záujmu predovšetkým Kriminálneho úradu Finančnej správy, na čele ktorého ešte donedávna stál ďalší kajúcnik Ľudovít Makó. Po tom, ako začal Böhm vypovedať proti generálovi, prokurátor rozhodol o jeho prepustení z vyšetrovacej väzby.

„Tiež sa zamýšľam a kladiem si otázku, že keď ja som bol na inšpekcii v rokoch 2016 - 2017, kto vtedy bral tie peniaze za mňa, kto vtedy dával pozor na Böhma, aby nebol stíhaný, pretože ja na inšpekcii som nemohol na neho dávať pozor,“ vypovedal generál.

Strana z výpovede Lučanského. Zdroj: facebook.com


Lučanský poukázal aj na rozpory ohľadom rozdelenia úplatkov medzi šéfom policajných odposluchov Rehákom a jeho zástupcom Paksim. „A taktiež mi nejdú do hlavy sumy, ja 30 tisíc eur, Paksi 15 tisíc a Rehák, ktorý bol jeho nadriadený, a ktorého neznášal, tak mu dával 1000 eur. Vytočila ma aj tá časť uznesenia, kde som ja mal Paksimu povedať, že všetci okolo Böhma zarábajú a ja z toho nemám nič, a že ich musím vyťahovať zo sračiek. A Böhm sa ma pýtal, že či chcem paušál, mu Paksi povedal, že áno,“  zdôraznil vo výpovedi.

Lučanský popiera, že by si od kohokoľvek pýtal paušál za ochranu pred trestným stíhaním. „Kto vymyslel teda ten paušál, kto vymyslel tých 30 tisíc eur? Popieram úplne, sú to sprostosti, nezmysly, žiadam s Paksim a Böhmom konfrontáciu,“ uviedol.

Lučanský  do zápisnice nadiktoval, že nikdy nikoho zo "sračiek" neťahal. „Ešte som Maškarovej (prvá viceprezidentka polície pozn. red.) povedal, že nech to spravia poriadne. To je všetko,“ uzavrel výpoveď generál.

Lučanský: Nikdy som od tých zmrdov nebral peniaze
Výpoveď Milana Lučanského potvrdzuje, že nerezignoval a proti obvineniam sa chcel aktívne brániť. Generál navyše preukázal, že úplatky neprijímal, ale peniaze daroval, uvádza portál noviny.sk. Tretieho decembra sedel generál Lučanský v priestoroch... Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Ivan Brožík