Astronóm z Harvardu tvrdí, že okolo Zeme preletel odpad mimozemskej civilizácie
04 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Harvardský profesor astronómie sa domnieva, že záhadný medzihviezdny objekt, ktorý navštívil našu slnečnú sústavu v roku 2017, bol typom mimozemskej technológie a mohol byť dokonca vyradeným odpadom inej civilizácie, informuje portál Russia Today.




Avi Loeb načrtol svoju teóriu, že objekt nazvaný Oumuamua poskytuje dôkaz, že vysoko inteligentný život existuje aj inde vo vesmíre. „Oumuamua - čo v preklade z havajčiny znamená „skaut“ - je prvý známy medzihviezdny objekt, ktorý bol detekovaný pri prechode slnečnou sústavou. Prvýkrát ho bolo možné pozorovať prostredníctvom ďalekohľadu Pan-STARRS na havajskom observatóriu Haleakala v roku 2017. Nebeské teleso meralo 400 metrov a bolo desaťkrát tak dlhé, ako široké. Mnoho astronómov ho považovalo za medzihviezdnu kométu, ale jeho tvar sa nepodobal ničomu, čo kedy vedci videli.

Žiarenie v elektrárni Fukušima je horšie, ako sa myslelo
Jadrové regulačné orgány v Japonsku nedávno odhalili, že úrovne radiácie v poškodených budovách reaktorov v jadrovej elektrárni Fukušima č. 1 sú „mimoriadne vysoké“. Sú horšie, ako sa doteraz myslelo, informuje portál... Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Loeb vo svojej pripravovanej knihe Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth (Prvý znak inteligentného života mimo Zeme, pozn. red.) vysvetľuje svoju teóriu o objekte, ktorý sa pri cestovaní po našom vesmírnom susedstve správal zvláštne.

Objekt prišiel zo smeru neďalekej hviezdy Vega, ktorá je vzdialená asi 25 svetelných rokov, v septembri 2017. Do eliptickej roviny Zeme sa dostal len za účelom priblíženia sa k Slnku. Na konci mesiaca preletel okolo Venuše rýchlosťou 58 900 míľ za hodinu. Opäť sa priblížil k Zemi 7. októbra a začal sa „rýchlo pohybovať k súhvezdiu Pegas,“ píše Loeb vo svojej pripravovanej knihe.

Zatiaľ, čo niektorí vedci tvrdili, že išlo iba o ďalšiu kométu, Loeb tento predpoklad vyvracia a tvrdí, že sa príliš spolieha na „známe“. "Čo by sa stalo, keby jaskynný človek uvidel mobilný telefón? Celý život videl skaly a bol by si myslel, že je to len lesklá skala,“ uviedol pre New York Post.

Čínsky vírus nie je čínsky, tvrdí Peking
03 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Významný astronóm poukázal, že zvláštny tvar objektu podobný cigarete je pre objekty bežného vesmíru bezprecedentný a bol „neobvykle jasný“, minimálne „desaťkrát viac odrážal svetlo ako typické kamenné asteroidy alebo kométy slnečnej sústavy“.

Namiesto spomalenia, keď sa dostal ďalej od Slnka, Oumuamua zrýchlil „mierne, ale vo vysoko štatisticky významnej miere“, vysvetlil vedec.  Podľa neho to mohol byť kúsok „vesmírneho odpadu“, ktorý mimozemská civilizácia odhodila už dávno. "Jediným spôsobom, ako hľadať mimozemské civilizácie, je hľadať ich odpadky. Ako investigatívni novinári, ktorí prezerajú odpadky celebrít," uviedol Loeb.

Keď je pracovník "naštvaný" na bývalého zamestnávateľa.... škoda môže byť v miliónoch eur!
03 | 01 | 2021 | Diana Zaťková