Ako si národ tvorí svojich hrdinov - pár slov o Štefánikovi, Dubčekovi, Lučanskom (Ivan Brožík)
04 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Nič na Slovensku nebolo v dejinách viac ponižované tak, ako jeho vlastný národ. Národ, ktorý sa prizerá na záhadnú smrť svojich. Štefánik záhadne zahynul vo svojom lietadle, keď sa vracal k svojmu národu. Dubček záhadne havaroval v služobnej limuzíne pri napĺňaní svojej politickej vízie. Smrť generála Lučanského je ďalšou v rade úmrtí obklopených záhadnými a nevyjasnenými okolnosťami, ktoré by si zaslúžili, aby vyjasnené boli.  


Župan Droba zo SaS: "Je mi jedno, kto je pri moci, chcem vedieť pravdu, ako to bolo s Lučanským"
RIP pán generál Lučanský," napísal v statuse na facebooku bratislavský župan. Na Juraja Drobu zapôsobil bývalý policajný prezident dobrým dojmom, policajti o ňom hovorili s rešpektom. Kompetentných sa bude pýtať. "Chcem vedieť pravdu o... Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Michal Filek


Pojem národ bol vymenený za slovo mandát. Moc mandát dostáva, moc si mandát drží, moc sa spreneveruje mandátu, moc mandát úmyselne neuznáva. Vlastne ho nepretržite ignoruje. Iba sa ním oháňa. Akákoľvek moc, aj tá “slušná”. To tu platí vlastne kontinuálne. Národ prekážal komunistom, národ dnes prekáža demokratom.

Moc si verejne verbuje udavačov a verejne im sľubuje úplatky. Iba pre to, aby si udržala moc. Moc klame, podvádza a neustále sa skrýva za fasádu akejsi morálnej čistoty. Omietka však opadáva. Viac a viac. A moc tých, s ktorými si ešte nedávno podávala ruky, odstraňuje. Prekážajú, lebo vedia.

Lučanský: Nikdy som od tých zmrdov nebral peniaze
Výpoveď Milana Lučanského potvrdzuje, že nerezignoval a proti obvineniam sa chcel aktívne brániť. Generál navyše preukázal, že úplatky neprijímal, ale peniaze daroval, uvádza portál noviny.sk. Tretieho decembra sedel generál Lučanský v priestoroch... Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Niet väčšieho poníženia, ako keď si pri vyslovení slova moc národ odpľúva. A niet pre moc väčšieho zdesenia, ako keď mocou nenávidení, pre moc nebezpeční a moc ohrozujúci sa stanú miláčikmi národa. Symbolmi národa. Hoci aj po smrti.

Stať sa národným hrdinom nemožno uzákoniť odhlasovaním akejkoľvek parlamentnej väčšiny pri akomkoľvek lámaní ústavy. To moc nedokáže. Ani na Slovensku to nedokáže. Nepomôže ani zákaz akejkoľvek elementárnej piety. Práve naopak, vážená moc!

Skúsme odhadnúť, ktoré meno z tohto desaťročia sa napíše navždy do histórie Slovenska tak, ako tam už napriek vôli najrôznejších mocí zapísali Štefánik a Dubček... Ozaj, pamätáte si mená držiteľov moci v časoch skonu týchto našich národných osobností? Kdeže, upadli do zabudnutia.

Lučanský, to bol ten policajt, ktorého zabili? A kto bol vtedy pri moci? Ach, ešte si tak spomenúť...

Plukovník Švec: gang nekompetentných nepochopil, že Lučanský sa stal národným hrdinom.
„Zavraždený Kuciak s priateľkou, po ktorých chrbte sa všetci dnešní vládcovia dostali k moci, bol ľutovaný, ale nie hrdina. Bol potrebný pre oligarchickú mafiu a zneužili ho. Lučanský je iný kaliber... Spôsobili to tuponi ...Nechápu ani to, že ak... Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Petra Demková