Riaditeľ NAKA Zurian nazýva Lučanského bratom
03 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Po samovražde generála Milana Lučanského si riaditeľ NAKA Branislav Zurian zmenil na svojom súkromnom účte na sociálnej sieti profilovú fotografiu. Dal na nej záber, na ktorom pózoval spolu s policajným exprezidentom Lučanským. 


Lučanského NAKA trestne stíhala vo veci prijímania úplatku, hoci jej šéf Zurian sa s ním priatelil a nazýval ho bratom. Zuriana smrť priateľa veľmi zasiahla, informuje portál plus7dni.pluska.sk.

Hoci súčasné vedenia rezortu nevyvesilo na budove Prezídia policajného zboru čiernu zástavu, ba naklonené nebolo ani zapáleniu sviečok, radoví policajti si smrť svojho bývalého šéfa predsa len uctili. Na múr pri vchode do  budovy Prezídia Policajného zboru ktosi vylepil fotku Milana Lučanského (†51) a  pod ňou horí množstvo sviečok. Internetom dokonca koluje fotografia, ako pri nej salutuje deväť policajtov v uniformách.

NAKA obvinila Lučanského z korupcie na základe výpovedí kajúcnikov v rámci akcie Judáš. Na polícii sa prihlásil 3. decembra dobrovoľne, po výzve vyšetrovateľa dokonca  okamžite pricestoval z Chorvátska. Vo svojej výpovedi mal uviesť: „Môžem s určitosťou povedať, že som od Františka Böhma  a Norberta Paksiho nezobral žiadny úplatok.“ Či mala NAKA voči nemu aj iné dôkazy ako výpovede kajúcnikov nie je známe. Sudkyňa pre prípravné konanie ho poslala do kolúznej väzby, ktorú mu určili v Ústave na výkon väzby v Prešove.


Milan Lučanský odmietal obvinenia ako "sprostosti a nezmysly". Ako sa mohol zabiť pre výčitky?
Lučanský obvinenia ešte pár týždňov pred smrťou odmietal ako "sprostosti a nezmysly", samovražda z dôvodu morálnych výčitiek je teda vylúčená. Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

Samovražda len pár hodín po návšteve psychológa

Milan Lučanský bol celý čas na cele sám a podľa vyjadrení rodiny mu odopreli jeho práva, napríklad na kontakt s blízkymi. Už po troch dňoch vo väzbe ho museli operovať kvôli vážnemu zraneniu tváre, vraj po tom, že ho v cele niekto zbil. Podľa oficiálnej verzie, potvrdenej aj Lučanského obhajcom, len nešťastne spadol na posteľ. Záhadných zranení Lučanského ale nebolo dosť, pretože vraj ešte spadol pri nešťastnom nasadaní na nemocničný vozík pri prevoze na vyšetrenie a udrel si hlavu. Zdravotnú dokumentáciu z tejto udalosti ale odmietli rodine vydať. Expolicajného prezidenta potom vyšetrovali aj psychiatri, ktorí jeho samovražedné sklony vylúčili a obvineného poslali späť do cely. Lučanský sa obesil na posteli len pár hodín po rozhovore so psychológom, ktorý sa u neho nič mimoriadne nevšimol, uvádza v závere portál plus7dni.pluska.sk.

Lučanský si zranenie privodil sám! Taký je záver previerky generálneho prokurátora
Zranenie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského v prešovskej väznici vyvolalo veľké haló na celom Slovensku. Prešetriť ho nechal aj nový generálny prokurátor. Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.