„Vyšetrovateľ žiadnym spôsobom neobmedzoval styk obvineného s rodinou,“ tvrdí Mikulec
02 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Smrť Milana Lučanského a najmä veci okolo nej stále trieštia spoločnosť. Na jednu z nich sa rozhodol zareagovať aj minister vnútra Roman Mikulec.


Na hlavu šéfa rezortu vnútra sa v poslednom čase zniesla spŕška kritiky z mnohých strán, a tak sa na ňu Roman Mikulec rozhodol na sociálnej sieti zareagovať a najmä vysvetliť niektoré veci. Podľa Mikulca je veľmi smutné, že tragédia, ktorá sa stala deň pred koncom roka 2020, sa „okamžite stala živnou pôdou pre konšpirátorov, kvázi odborníkov a bezpečnostných analytikov (ktorých už väčšina médií k relevantným témam ani neoslovuje), a v neposlednom rade aj pre opozíciu,“ píše hneď v úvode šéf rezortu vnútra.
Žiadny zákaz zapálenia sviečky pre Lučanského minister nevydal

Po všeobecnom úvode sa Mikulec vracia k podstate veci. „Dostal som od včera množstvo správ, či je pravda, že som zakázal príslušníkom PZ uctiť si pamiatku generála Lučanského zapálením sviečky. Nie, nie je to pravda. Žiadny takýto zákaz som nedal. Vo vestibule prezídia bola pre príslušníkov PZ, pri fotografii generála Lučanského, k dispozícii kondolenčná kniha, kde mohli vyjadriť sústrasť. Sviečky rovnako horia pred budovou prezídia, kde vznikla aj fotka salutujúcich policajtov,“ píše minister a dodáva, že ak by si dotyční policajti skutočne chceli uctiť pamiatku generála Lučanského a nechceli si len spraviť fotku na sociálne siete, salutovali by čelom k jeho fotke a nie k objektívu.



„To by pre nich nemala byť nová informácia a tiež to, bohužiaľ, o niečom svedčí... Čo sa týka samotného vyšetrovania, z informácií, ktoré mám priamo od kompetentných, vyšetrovanie trestnej veci, v ktorej bol obvinený aj Milan L., je vykonávané zákonným spôsobom, pod dozorom príslušného prokurátora, preskúmavané aj rozhodovacou činnosťou súdov. Vedené je na základe množstva dôkazov, ktoré sa vyhodnocujú jednotlivo a aj v celku, priebežne sa zabezpečujú ďalšie dôkazy a podklady do spisu,“ vysvetľuje Mikulec, podľa ktorého vyšetrovateľ žiadnym spôsobom neobmedzoval styk obvineného s rodinnými príslušníkmi a príslušná žiadosť o umožnenie návštevy vyšetrovateľovi doteraz doručená nebola.

"Kovboj Lučanský vedel čo robí a mal to naplánované" - píše bývalý vyšetrovateľ Šátek
"Takým operatívcom, ako bol aj generál Lučanský som hovoril „kovboji“. Žili vo vlastnom svete, v ktorom mali svoje pravidlá, svoje „zákony“, v ňom sa cítili doma, bol to svet pre silných vlkov a každý sa pokúšal byť vodcom svorky." , hovorí Jozef... Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Ivan Brožík