Hamšíkove Ferrari či Ronaldove Bugatti: Akými autami sa môžu pochváliť obľúbení športovci?
02 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Dnešná doba sociálnych sietí ponúka úspešným ľuďom možnosť predvádzať na nich svoje luxusné vozidlá. Aké autá preferujú vaši obľúbení športovci?


Mario Balotelli - Nissan GTR Prestige

Taliansky futbalový útočník ghanského pôvodu má skutočne dobrý vkus na autá! Nissan GTR Prestige je vybavený neuveriteľnými 570 koňmi pod kapotou, vďaka čomu mu nerobí problém nabrať rýchlosť vyše 300 km/h behom okamihu. Iste neide o jediný športiak slávneho futbalistu.



Peter Sagan - Dodge Charger

O Saganovom muscle miláčiku sme už niečo málo napísali. Základom stavby sa stal Charger z roku 1970, údajne vo veľmi dobrom stave. Napriek tomu bol kompletne odstrojený a každý diel bol buď renovovaný, alebo vymenený za nový. Kompresorom preplňovaný motor s objemom 9,36 dáva vozidlu 1000 koní a 1627 Nm, podvozok je vzduchový, nechýbajú ani výkonné brzdy. Domnievame sa, že ide o Saganovu srdcovku na štyroch kolesách!



Marek Hamšík & Marián Gáborík - Ferrari 488 Spider

Čo by to bol za bohatého milovníka áut, keby nemal v garáži nejakého "neskrotného koňa". Slovenskí reprezentanti Marián Gáborík a Marek Hamšík sa zamilovali do to istého modelu Ferrari - Spider 488, ktorý je nástupcom modelu 458 Italia. Najväčšie zmeny oproti 458 Italia nastali v motore, kde bola v minulom modeli pripravená atmosférická V8 s objemom 4,5 litra (570 koní). 488 GTB má rovnako osemvalec, zdvihový objem je menší (3,9 litra), v práci však agregátu pomáhajú dve turbodúchadlá. Výsledkom je 670 koní!



Cristiano Ronaldo - Bugatti Chiron

Jeden z najlepších futbalistov súčastnosti sa môže pochváliť hneď niekoľkými "superautami". Azda najvzácnejší je však jeho Bugatti Chriron. Ten je náhradou za Bugatti Veyron a je "nadopovaný" s 8,0 litrovým štvorvalcovým turbomotorom W16, ktorý dodáva výkon na všetky štyri kolesá. 100 km/h zvládne za menej ako 2,5 sekundy a je elektronicky obmedzený na maximálnu rýchlosť 420 km/h. Má najväčšiu spojku, aká bola kedy namontovaná do osobného automobilu. Vyrobí sa iba 500 kusov modelu Chiron a je možné ich prispôsobiť podľa požiadaviek zákazníkov.



Páči sa vám tento Dodge Charger? Sagan si ho nechal postaviť na mieru
Jednou z najväčšej osobností Tour de France je bezpochyby Peter Sagan, ktorý je tiež veľkým nadšencom do áut, píše portál Auto.cz. Páči sa vám tento unikátny kúsok, ktorý si slávny cyklista nechal postaviť na mieru? Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Timotej Dudka