Stráca váš partner chuť na sex? Poznáme možné dôvody
01 | 01 | 2021 I Timotej Dudka






Všimla ste si, že v posledných týždňoch či mesiacoch nejaví váš partner záujem o sex? Existujú totiž dôvody, ktoré môžu vysvetliť, prečo v posledných týždňoch slúži vaša posteľ výhradne k spánku, píše portál Novinky.cz.




Kým o ženách a ich nízkej sexuálnej túžbe počúvame denne, o mužskom sexuálnom apetíte sa príliš nehovorí. Automaticky sa totiž predpokladá, že páni sú vždy a všade pripravení k sexuálnemu výkonu.





"Spoločnosť nás núti k tomu, aby sme si mysleli, že je neobvyklé, keď muži nemajú chuť na sex," hovorí vzťahová terapeutka Cynthia Pizzulliová a dodáva, že akonáhle muž nechce mať sex, ženy automaticky začnú premýšľať, kde urobili chybu. Pravdou ale zostáva, že je úplne prirodzené, keď sa v priebehu času mení a vyvíja sexuálna túžba.


Naďa Urbánková (81) o kariére cez posteľ: Kto a kde chcel po nej sex?
Ako jedna z mála vo vtedajšej dobe neurobila speváčka Naďa Urbánková (81) kariéru cez posteľ. V 70. rokoch minulého storočia sa nebála povedať "nie" ani riaditeľovi Pragokoncertu Františkovi Hrabalovi († 72), píše portál Aha!. Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Timotej Dudka




"Nedostatok intimity je párový problém, nie problém jednotlivca. Žena by sa v žiadnom prípade nemala stavať do pozície obete," vysvetľuje Pizzulliová. Ak teda cítite, že sa váš muž nechce milovať, rozhodne nehľadajte chybu v sebe. Oveľa lepšie bude, keď k problému pristúpite objektívne, a predovšetkým zistíte, kde sa stala chyba.





Pizzulliová ponúka šesť najčastejších dôvodov, prečo páni odmietajú sex.


Životné priority




Mnoho mužov má hektický život zložený z nadčasov, výchovy detí a nulového odpočinku. Tento životný štýl sa samozrejme rýchlo prejaví aj na sexuálnom apetíte.





"Keď muž príde po celom dni v práci domov, má tri možnosti, čo robiť. Buď si sadne a bude pozerať na televíziu, pôjde spať, alebo sa bude milovať so svojou ženou. V mnohých prípadoch je najlepším riešením druhá možnosť," hovorí vzťahová terapeutka Cynthia Pizzulliová a dodáva, že táto skutočnosť pramení zo života pravekých mužov.


Chcete mať sex v manželstve častejšie? Vytvorte si z milovania racionálny zvyk
Sexuálny život je pre človeka veľmi dôležitý nielen po mentálnej, ale aj zdravotnej stránke. Ako a prečo sa zmení po uzavretí manželstva? Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.




"V tej dobe sex slúžil ako nástroj na rozmnožovanie. Primárne sa ale muži sústredili na lov a bezpečnosť rodiny. Aj pre dnešného muža je typické, že práca je stredobodom ich života, vďaka ktorému dokážu zabezpečiť rodinu," hovorí odborníčka pre Prevention.





Pokiaľ máte doma muža - workoholika, potom sexuálnu intimitu obnovte tým, že si milovanie naplánujete. "Vo svojom živote plánujete všetko ostatné, tak prečo nezačať plánovať sex? Stanovte si určitý dátum, ktorý bude vyhradený pre sexuálne hry. V ideálnom prípade si nájdite čas, kedy nebudú deti doma, a tak budete mať dostatok súkromia."


Zdravotné problémy




Nikto nemládne, a tak je dôležité myslieť na to, že s vekom prichádzajú aj zdravotné komplikácie, ktoré môžu nepríjemným spôsobom ovplyvniť sexuálny život. Reč je napríklad o erektilnej dysfunkcii alebo rakovine prostaty.


Po pandémii nás čakajú bujaré a sexuálne odviazané dvadsiate roky, tvrdí expert
Profesor z Yale, Dr. Nicholas Christakis, predpovedá po ukončení pandémie éru divokých večierkov a uvoľnených mravov. Ľudia „budú hľadať spoločenské interakcie“ a dobiehať stratený čas - rovnako ako v „bujarých 20. rokoch“ po pandémii španielskej... Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Diana Zaťková




"V prvom rade by ľudia mali pochopiť, že sex nie je len o penetrácii. Existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako s partnerom zažiť hlbokú intimitu, bez toho, aby došlo k penetrácii. A práve tieto možnosti by ste s partnerom mali vyskúšať v momente, keď zdravotný stav neumožňuje klasický sexuálny styk," hovorí Pizzulliová.





Najdôležitejšie však je, aby ste partnerovi bola oporou a aktívne sa o jeho zdravotný stav zaujímala.




Váš vzťah je platonický




Páry, ktoré sú spolu 10, 20, alebo dokonca 30 rokov môžu jedného dňa zistiť, že ich láska je rýdzo platonická. "Existuje mnoho manželstiev, v ktorých sú partneri najlepší priatelia, nie milenci," tvrdí Pizzulliová. Niet divu, veď spoločné umývanie riadu alebo skladanie bielizne len sotva niekoho vzruší.





"Ak je váš spoločný čas založený na sledovaní televízie, žehlení bielizne alebo umývaní kúpeľne, potom nie je divu, že váš partner nemá náladu na sex," hovorí psychológ Brandy Engler.


Haberu čakajú krásne Vianoce. Sexy Peštová čaká na Ježiška v spodnom prádle! (FOTO)
Čo by si mohol Pavol Habera (58) želať viac pod stromček než tak krásny darček, akým je jeho partnerka Daniela Peštová (50) v sexi prádielku? Topmodelka sa už nemôže dočkať Vianoc, preto sa snaží doladiť ku stromčeku i farbu podprsenky a... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Timotej Dudka




Keď veci stagnujú, je dôležité vytvoriť erotický priestor a vniesť do vzťahu sexuálnu intimitu. Brandy Engler odporúča, aby ste si každý deň s partnerom vyhradili čas bez technológií. Získaný čas venujte budovaniu erotiky a prehlbovaniu vzájomnej intimity. Uvidíte, že skôr alebo neskôr dôjde aj na milovanie.


Je v strese




Jedným z najčastejších dôvodov, prečo muži nemajú záujem o sex, je stres." Poväčšine ide o stres spojený s prácou alebo peniazmi," vysvetľuje sexuálna terapeutka Christine Milrodová.





Zároveň sa môže stať, že práve kvôli peniazom a práci sa partneri často hádajú. Tieto malé argumenty sa môžu časom nakopiť až do bodu, kedy ovplyvnia sexuálnu intimitu alebo manželskú túžbu.





Ak teda cítite, že je partner v strese, v žiadnom prípade neprilievajte olej do ohňa. Naopak ho vypočujte, ponúknite mu riešenie, a predovšetkým ho podporte. Jedine tak vzkriesite šancu, že sa váš sexuálny život v blízkej dobe vráti do normálu.


Ako sa vysporiadať s toxickými členmi rodiny?
Keď sa povie toxický vzťah, je pravdepodobné, že nepôjde o nič pozitívne. Toxické môžu byť nielen vzťahy milostné, ale aj tie rodinné, píše portál Novinky.cz. Ako rozpoznať toxického člena rodiny, a ako sa s jeho správaním... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Timotej Dudka



Nie je iniciátorom




Verte tomu alebo nie, niektorí muži sa necítia komfortne v úlohe sexuálneho iniciátora. "Následne ženy majú pocit, že ak muž sexuálny styk neinicializuje, potom niečo urobil zle. V mnohých prípadoch ide ale len o to, že si muž želá, aby ho žena zvádzala," domnieva sa Pizzulliová.





Pýtate sa, prečo na začiatku vzťahu patril k hlavnému iniciátorovi práve partner? "Muži to na začiatku vzťahu robia predovšetkým preto, že je to spoločenská norma. Od mužov sa jednoducho očakáva, že budú ženu dobýjať," dodáva odborníčka.


Ako si vyčistiť posteľ: Ak by ste ju nečistili rok, bola by o kilo ťažšia. Za to môže odumretá koža a domáce zvieratká
Ako často by ste mali prať plachty, vankúše, periny a matrace? A kedy je čas ich vyhodiť? Odborníci pre The Guardian vysvetľujú, ako udržiavať posteľ čistú. Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Diana Zaťková




Nízky sexuálny apetít




Je prirodzené, že sa mužský sexuálny apetít časom znižuje, čo je dané predovšetkým poklesom hladiny testosterónu. "Mnoho mojich mužských klientov sa všeobecne sťažuje na nižšiu sexuálnu túžbu," súhlasí psychológ Brandy Engler.





Dobrou správou je, že tento problém má riešenie. "Porozprávajte sa s partnerom o tom, ako si predstavuje ideálny sex. Potrebuje pred milovaním relaxovať? Ak áno, potom mu ponúknite zmyselnú masáž. Páči sa mu hranie rolí? Vyberte zaujímavý kostým a prekvapte ho," navrhuje Engler.





Skúste boj za váš sexuálny život nevzdať a urobte pre jeho záchranu všetko, čo je vo vašich silách. Uvidíte, že sa vám to vyplatí.


Tak, aby vás nikto nepočul, alebo: Užite si s partnerom tichý sex
Vianočné sviatky, ale aj iné druhy osláv sú časom, kedy sa pod jednou strechou stretáva nezvyčajne vysoký počet ľudí. Ak sa domnievate, že prítomnosť potomkov či vzdialených príbuzných naruší váš sexuálny život, potom sa nemusíte ničoho obávať,... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Timotej Dudka