Slovenský paradox: Ako si žijú boháči, zbožňovaní a platení ľudovou "chudobou"
01 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Počiatek, Bašternák, Rezeš či Slota. Vily v Španielsku, Chorvátsku alebo na Azúrovom pobreží. Niekomu stačí aj pod Slavínom v Bratislave, hlavne aby svojou okázalosťou skryla do vrecka všetky ostatné. Najlepšie však aj tam aj tam. Nákladný život týchto pánov, ktorí sa kamarátili s politikou či s politikmi, doteraz ešte mnohým neotvoril oči.


Pozornosť daňový podvodník Ladislav Bašternák nepútal len komplexom Bonaparte, v ktorom našiel útočisko Robert Fico, ale aj svojou honosnou vilou pod Slavínom. Portál plus7dni.pluska.sk začína prehliadku panoptikom bohatstva našich ľudových a najmä sociálnych politikov.


Bašternákovým firmám sa síce podľa priznaných údajov nedarilo, zato kontroverzný developer žil na poriadne vysokej nohe. Keďže si momentálne odpykáva päťročný nepodmienečný trest, o okázalom živote, na aký bol zvyknutý, môže na väzenskej posteli len snívať. Jeho majetok prepadol štátu, prišiel teda aj o slávny komplex Bonaparte. Niektoré nehnuteľnosti však stihol previesť na príbuzných.


NAKA začala trestné stíhanie vo veci správy majetku L. Bašternáka
Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. O prípade... Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | TASR

Bašternákova manželka Tatiana je teraz oficiálnou majiteľkou aj veľkolepej stavby pri bratislavskom Slavíne, ktorú chcel pred rokmi predať zahraničnej ambasáde za pätnásť miliónov eur. A to vraj z hodnoty poriadne ubral. Svedčia o tom fotografie honosnej vily, ktoré máme k dispozícii. Ktorý bežný smrteľník by si príbytok obkladal mramorom či ónyxom, vrážal závratné sumy do množstva dizajnových, ale často gýčových kúskov či v špeciálnej izbe vystavil svoje luxusné Bugatti za milión tristotisíc eur?


Počiatek patril k najbohatším ministrom, akých sme tu kedy mali, a Igor Matovič možno práve vďaka jeho prepychovej vile vyhral voľby! Vycestoval do francúzskeho prímorského mesta Cannes, aby Slovákom ukázal luxus, ktorý si doprial bývalý minister Ficovej vlády. A veru bolo na čo pozerať! Vila má deväť izieb a 379 štvorcových metrov. „Tu nebývajú bohatí ľudia, ale superbohatí,“ komentovali s úsmevom smetiari, ktorých novinári zastihli pri dome Jána Počiatka.

Cíti Ján Počiatek problémy? Rýchle zbavovanie sa majetku to naznačuje
Exministra Počiatka zviditeľnila jeho miliónová vila v Cannes aj nahrávka s Trnkom. Prečo sa teraz zbavuje svojho majetku, ktorý prepísal aj na dcéru? Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Exminister predtým tvrdil, že cena vily, ktorú kúpil na Azúrovom pobreží, je podobná cenám podobných nehnuteľností v Bratislave. Kúpil ju v roku 2018 a bez poplatkov za makléra, notára a rekonštrukcie za ňu zaplatil 3,2 milióna eur. Nuž, áno, ani bratislavská vila ( na pozemku, kde stál kedysi skromný dom Alexandra Dubčeka - pozn. red. HD) pod Slavínom nesvedčí o expolitikovom trochárčení. Počiatkovci sa do nej nasťahovali v roku 2010 po viacročnej výstavbe. Makléri odhadli jej cenu na 3,5 milióna eur. Podľa katastra na nej nemal hypotéku.

Španielske kráľovstvo nebohého Alexandra Rezeša zaberalo takmer dva a pol hektára a tvorili ho dva obrovské domy - plus dom pre domovníka a ochranku. Je to tak - zďaleka najväčší „slovenský“ dom na Costa Blance patril práve známemu privatizérovi. Hlavná budova sa rozkladala na ploche 86 štvorcových metrov, ktoré zahŕňali garáž, izbu s príslušenstvom na prízemí a tri izby s dvoma kúpeľňami na poschodí. Pre rodinu bol určený tretí dom s vyše 330 štvorcovými metrami obytnej plochy s ôsmimi izbami a piatimi kúpeľňami. Alexander Rezeš zomrel v roku 2002 na dlhodobé srdcové problémy vo veku 54 rokov.

Rezešovci znížili cenu, ktorú pýtajú za luxusnú vilu v Košiciach
Rezešovci sa opäť pokúšajú predať svoju košickú vilu, v ktorej svojho času žil aj bývalý oceliarsky magnát Alexander Rezeš († 54). Jeho vdova spolu s dcérou Evou Varholíkovou totiž na prvý raz nenašli kupca, ktorý by bol za honosné sídlo ochotný... Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


V roku 2002 sa písalo o niekoľkomiliónovej vile lídra národniarov Jána Slotu na pobreží chorvátskeho ostrova Rab. Vtedajší primátor Žiliny si teda vedel užívať! Vlastnil niekoľko luxusných áut, jachty, ktorým rád dával ženské mená, lietadlo, ba dokonca stíhačku a niekoľko nehnuteľností, medzi ktorými najviac udrela do očí práve dvojpodlažná budova na kopci v meste Laganj. Oficiálnym majiteľom bol síce Slotov verný tajomník Georges Dossou Gansé, ale vilu využíval práve najznámejší národniar. Dnes už nemá ani lietadlo, ani slávu. V apríli 2013 ho vylúčili z SNS a na krku má niekoľko obvinení, medzi poslednými bola jazda pod vplyvom alkoholu a následný náraz do auta idúceho pred ním v roku 2017 či mravné ohrozovanie mládeže, ktorého sa vraj dopustil tým, že sa neskoro večer stretával v bare s mladistvými dievčatami.

Slota zanechal Žiline problémy. Mesto robí obchody s jeho známym
Žilinskí poslanci zápasia s dedičstvom, ktoré mestu Ján Slota zanechal počas rokov 1990 až 2006, kedy pôsobil vo funkcii primátora. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Jaroslav Fabok