Exminister Šimko: "V spoločnosti je atmosféra, čo neberie ohľad na prezumpciu neviny"
01 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalý minister vnútra a obrany Ivan Šimko súcití s pozostalými bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Zároveň však uvažuje, “ako nezávislá by musela byť komisia, ktorá bude skúmať, čo sa vlastne stalo, aby jej rozorvaná slovenská spoločnosť mohla naozaj uveriť”.




Reprofoto statusu Ivana Šimka na sociálnej sieti.


“Generála Lučanského som nepoznal a neviem, či sa dopustil toho, z čoho ho obvinili. Ale s jeho tragédiou a s bolesťou jeho blízkych cítim teraz súcit. Lebo i keď je niekto podozrivý z trestnej činnosti, stále je to človek, ktorého život a dôstojnosť bolo potrebné rešpektovať a chrániť,” píše Ivan Šimko na sociálnej sieti.

V ďalšej časti už pritvrdzuje: “Neviem si predstaviť, ako nezávislá by musela byť komisia, ktorá bude skúmať, čo sa vlastne stalo, aby jej rozorvaná slovenská spoločnosť mohla naozaj uveriť."

"Spoločnosť, v ktorej sa presadila politická atmosféra, čo neberie ohľad na prezumpciu neviny. Spoločnosť, v ktorej sa nevyvodzuje zodpovednosť voči tým, ktorí moc majú, ale len voči tým, ktorí ju stratili, alebo ju ani nikdy nemali. Nechcem špekulovať, či to vláda, v ktorú sme v marci vkladali veľké nádeje, takto chce, alebo sa jej to proste vymyká z rúk. Ale som presvedčený, že takto sa nedá spoločne čeliť kríze, ani tvoriť zdravú a spravodlivú budúcnosť." Varuje bývalý podpredseda vlády Ivan Šimko.

Milan Lučanský odmietal obvinenia ako "sprostosti a nezmysly". Ako sa mohol zabiť pre výčitky?
Lučanský obvinenia ešte pár týždňov pred smrťou odmietal ako "sprostosti a nezmysly", samovražda z dôvodu morálnych výčitiek je teda vylúčená. Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Ivan Brožík