Bratislavské policajné prezídium si uctilo pamiatku zosnulého generála Lučanského (AKTUALIZOVANÉ)
01 | 01 | 2021 I Petra Demková

Bývalý poslanec Národnej rady, Peter Marček tvrdí, že policajti si uctili pamiatku Lučanského a vzdali mu hold napriek tomu, že to majú z príkazu ministra vnútra Mikulca zakázané. Odkiaľ má tieto informácie, nie je jasné. K aktivite policajtov sa vyjadril aj Andrej Danko.  


„VÝZVA POLICAJNÉMU ZBORU SR NA SLOVENSKU!“ začína svoj post na sociálnej sieti Peter Marček. „V prvom rade veľká vďaka týmto statočným policajtom! Pred budovou Prezídia Policajného zboru, policajti vzdávajú česť Gen. Milanovi Lučanskému i napriek zákazu Ministra vnútra SR! Vyzývame týmto aj ďalších statočných policajtov, som presvedčený, že ich je dosť, aby sa pridali k týmto odvážnym príslušníkom Policajného zboru a ukázali nesúhlas s tým, ako sa porušuje Ústava a ústavné práva SR, ako aj ľudské práva a zákony na Slovensku! Týmto statočným policajtom patrí obrovská vďaka!“ napísal bývalý poslanec.

Na fotografii je vidieť salutujúcich policajtov, v tme, pred budovou Prezídia policajného zboru, v Bratislave.

Hlavný denník oslovil Petra Marčka so žiadosťou o vyjadrenie:  "Vyzývam všetkých slušných policajtov, aby vystúpili a nebáli sa vzdať hold generálovi Lučanskému." Bývalý poslanec je presvedčený, že slušných policajtov je väčšina a vyzýva ich, aby sa nenechali zastrašovať.

Výzvu zdieľal na Facebooku aj Andrej Danko a napísal k nej toto: Ako bývalý predseda NRSR sa skláňam pred vami, páni policajti.

Chcel protestovať. Petra Marčeka spred parlamentu odviedla polícia
Bývalého poslanca NRSR, Petra Marčeka, zadržala v pondelok polícia. Stalo sa tak pred Národnou radou, kam zvolal na 13 hodinu "prechádzku", ako formu protestu proti tomu, čo sa v parlamente o 14.00 schvaľovalo. Ústavným zmenám nezabránil a dokonca... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Petra Demková