Zbohom 2020: Na celom svete sa slávi Nový rok (VIDEO)
31 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Oslavy Nového roka odštartovali po celom svete, pričom tichomorské ostrovy a Nový Zéland sa stali prvými, ktorí sa rozlúčili s rokom 2020, informuje portál RT.


Očakáva sa však, že tohtoročné oslavy budú na mnohých miestach menšie než obvykle z dôvodu pretrvávajúcich bezpečnostných obmedzení.

Ostrovné národy v Tichom oceáne sa stali prvými, ktorí vykročili do roku 2021. Nový rok sa po celom svete oslavuje takmer 40-krát, kvôli rôznym časovým pásmam.

Tichomorský ostrovný štát Samoa túto príležitosť oslávil krásnym ohňostrojom.



V Aucklande na Novom Zélande sa konal mohutný ohňostroj a laserová šou. Ako je už tradíciou, celá udalosť sa odohrala okolo najvýznamnejšej stavby mesta - 328 metrov vysokej veže Sky Tower.



V oslavách Nového roka pokračovala Austrália, pričom jej veľkolepý ohňostroj sa konal v meste Sydney. Tento rok sa však oslavy ukázali ako dosť "stlmené", pretože veľké zhromaždenia zostávajú aj naďalej zakázané.

https://www.youtube.com/watch?v=uXydf03n6Ng&feature=emb_title

Prvá dodávka vakcín od Pfizeru do Berlína bola zrušená z dôvodu logistických problémov
Berlín nedostane dodávku vakcín od spoločnosti Pfizer v prvý januárový týždeň, uviedla šéfka zdravotníctva mesta a obvinil federálnu vládu "zo zlej logistiky", informuje portál RT. Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Marek Molnár