Za smrť gen. Lučanského je zodpovedná Kolíková. "Zabili ste mi kamaráta!" hovorí Milan Žitný
31 | 12 | 2020 I Gabriel Matta

Bezpečnostný analytik Milan Žitný považuje smrť exprezidenta polície Milana Lučanského za zlyhanie viacerých štátnych orgánov, od vyšetrovateľov, prokurátorov, sudcov až po Zväz väzenskej a justičnej stráže. Povedal to v rozhovore pre denník Pravda.






Obvinenie z korupcie rovnako ako väzbu vníma Žitný ako veľmi pochybné. Zistenia ministerstva spravodlivosti ohľadom Lučanského zranení spred troch týždňov však v súčasnom stave považuje za vysoko nedôveryhodné a Kolíkovú vyzýva na odchod.

„Nech už je každému jasné, že klame ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ako aj každý, kto tvrdil, že si Lučanský udrel oko pri cvičení. Pravda je taká, že došlo k slovnej potýčke s dozorcami, strkaniu a tí Lučanského zbili a dokopali tak veľmi, že ho museli previezť do nemocnice,“ tvrdí bezpečnostný analytik a Lučanského priateľ Milan Žitný. Podľa neho mohlo vo vzťahu k Lučanskému vo väzbe dôjsť aj k zastrašovaniu, vydieraniu či vyhrážaniu sa.

[audio mp3="http://www.hlavnydennik.sk/wp-content/uploads/2020/12/38f9ec5a-1fca-4f61-920e-1a3e298987db-720p-online-audio-converter.com_.mp3"][/audio]

Rozhovor Milana Žitného pre denník Pravda.


Ministerka spravodlivosti by mala podľa neho okamžite vyvodiť politickú zodpovednosť. „Ak klamali hneď v prvej fáze, počínajúc ministrom vnútra Romanom Mikulcom cez ministerku Kolíkovú, neverím im ani dnes. Špeciálnu komisiu, ktorou chcú zalepovať oči, nech si strčia za klobúk. Som nahnevaný, lebo mi zabili kamaráta. Čudujem sa, že Kolíková má ešte kožu na tvári a bola schopná povedať, že zostáva vo funkcii a len ak nastanú špeciálne okolnosti, zváži demisiu. Pani Kolíková, tie okolnosti už nastali. Už presluhujete,“ odkázal ministerke.

„Čo vedel Lučanský na Lipšica, že musel umrieť?“ padajú verejné otázky a dokonca aj tvrdenia
Udalosť, akou je samovražda významného verejného činiteľa vo väzbe zákonite spôsobuje polemiku, nastoľuje mnohé otázniky a hlavne, vyvoláva podozrenia. Išlo skutočne o samovraždu? Alebo sa niekto zbavuje nepohodlného svedka? V prípade Lučanského sa... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Aneta Leitmanová