Rus dostal deväť rokov väzenia za smrť chlapca, ktorého zasiahla zablúdená strela
31 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Muž z Uralského regiónu bol odsúdený za vraždu po tom, čo mladého chlapca zasiahla zablúdená strela z pušky. Aj keď v skutočnosti nestlačil spúšť, bol aj tak uznaný vinným za svoju úlohu pri tragickej udalosti, informuje portál RT.


Krajský súd vo Sverdlovsku v stredu rozhodol, že za vraždu je zodpovedný Alexander Borisov. Obvinili ho z incidentu, pri ktorom bol v auguste minulého roku zabitý sedemročný Jegor Korkunov.

Borisov, ktorý bol v tom čase pod vplyvom alkoholu, sa rozhodol dať improvizovanú lekciu streľby mentálne postihnutému tínedžerovi v záhrade.

Podľa prokurátorov Borisov odovzdal nabitú vzduchovku mladistvému ​​a dal mu pokyn, kde má strieľať. Súd rozhodol, že hoci druhý človek stlačil spúšť, nebol schopný úplne pochopiť nebezpečenstvo. Napriek varovaniu, že sa nachádzali v blízkosti vonkajšej preliezačky, kde sa hrali deti, došlo k 12 výstrelom.

Prvá dodávka vakcín od Pfizeru do Berlína bola zrušená z dôvodu logistických problémov
Berlín nedostane dodávku vakcín od spoločnosti Pfizer v prvý januárový týždeň, uviedla šéfka zdravotníctva mesta a obvinil federálnu vládu "zo zlej logistiky", informuje portál RT. Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Jeden z výstrelov zasiahol cez poľnú cestu Jegora Korkunova, ktorý bol vzdialený 36 metrov. Podľa miestnych médií bol chlapec prijatý do nemocnice v Jekaterinburgu, kde zostal mesiace v kóme, než zomrel koncom minulého roka. Aj keď bol Borisov za streľbu zatknutý, jeho obvinenia boli neskôr pozmenené na vraždu.

V dôsledku stredajšieho verdiktu strávi Borisov nasledujúcich deväť rokov vo väznii s maximálnym stupňom stráženia. Bude tiež musieť zaplatiť rodine chlapca takmer 2 milióny rubľov (viac ako 25 000 dolárov).

Čínska vakcína od spoločnosti Sinopharm je účinná na 79%, informuje vývojár
Vakcína vyvinutá Čínskou národnou farmaceutickou skupinou (Sinopharm) preukázala takmer 80-percentnú účinnosť proti koronavírusu, uviedla spoločnosť. Vakcína bola schválená na použitie v Bahrajne a Spojených arabských emirátoch, informuje portál... Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Marek Molnár