Angelikina láska Joffrey de Peyrac podľahol koronavírusu
31 | 12 | 2020 I sefredaktor
Vo veku 93 rokov zomrel vo štvrtok legendárny francúzsky filmový aj divadelný herec a režisér Robert Hossein, na Slovensku známy predovšetkým ako predstaviteľ grófa de Peyraca z filmov o Angelike. Umrel na následky ochorenia COVID-19 spôsobovaného koronavírusom, Informovala TASR.

Správu oznámila manželka, herečka Candice Patouová.   Hossein ostáva v pamäti divákov celého sveta predovšetkým vďaka svojej kultovej filmovej úlohe Joffreya de Peyrac, manžela Angeliky, markízy anjelov, ktorú vo filmoch zo 60. rokoch stvárnila Michele Mercierová.

Hrával po boku najslávnejších herečiek ako Brigitte Bardotová, Sophia Lorenová, Marina Vladyová, Michele Mercierová. So svojou vtedajšou partnerkou Marinou Vladyovou hral v prvom československo-francúzskom koprodukčnom filme V proudech, v ktorom sa francúzski vodáci vyberú spoznávať krásy českej krajiny.

Hossein hral tiež po boku Jeana Gabina, Johnnyho Hallydaya alebo Jeana-Paula Belmonda, s ktorým v posledných rokoch spolupracoval okrem filmov aj na divadelných hrách, napríklad na Cyranovi z Bergeracu.