„Zázraky na počkanie. Užívajte“, písal Matovič na adresu Lučanského
30 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

V deň, keď polícia išla pre Lučanského napísal Matovič status, ktorý začína slovami : „Zázraky na počkanie”. Pokračuje tým, ako rozviazali policajtom ruky a končí zvolaním : „Užívajte “, pripomína Alojz Hlina.


Podľa Hlinu aktuálne tieto slová vyznievajú veľmi zvláštne v kontexte toho, čo sa stalo v prešovskej väznici obvinenému generálovi Lučanskému. "Matovič trpí mesiášskym komplexom. Viem, o čom hovorím a je to veľmi nebezpečné pre spoločnosť." upozorňuje Hlina.

"My nepotrebujeme mýtického hrdinu, ktorý vykonáva tú svoju spravodlivosť a zbiera skalpy svojich protivníkov. Či, ako to hovoria jeho kolegovia: čistí to tu. My potrebujeme spravodlivosť. Spravodlivosť je cesta. Spravodlivosť pre každého, rovnako. Voľby nie sú amnestia." pokračuje bývalý predseda KDH a niekdajší súputník Igora Matoviča.

Sudca Šamko tvrdo kritizuje úlohu "kajúcnikov" v trestnom konaní
Peter Šamko, sudca Krajského súdu v Bratislave tvrdo kritizuje úlohu "kajúcnikov" v trestnom konaní. "Kla­ňať sa dop­re­du pred vý­po­ve­ďou ka­júc­ni­ka (či pred akým­koľ­vek iným dô­ka­zom), res­pek­tí­ve sto­tož­ňo­vať priz­na­nie ob­vi­ne­né­ho... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | sefredaktor


"Matoviča ženie a zožiera nenávisť." tvrdí na adresu premiéra. „Uživajte”. Napísal Matovič pred mesiacom." pripomína Hlina a dodáva: "Nie, ja si to neužívam. Krajina nám horí, z parlamentu sa stal cirkus, a to doslova. Včera som videl nejakého poslanca OĽaNO ako dáva vyjadrenie do kamery v čiapke Santa klausa. Pandémiu nezvládame, zdravotníci prosia o pomoc, budeme držiteľmi svetových rekordov v dĺžke toho, koľko deti nechodili do školy, koľko bolo zavreté gastro. Obvinený sa vešia vo väznici, do ulíc posielame vojakov. Nechcem byť zlým prorokom, ale ešte nás to celé dobehne. Všetky tie experimenty, čo na nás skúša Matovič, totálny rozvrat, rozdelenie krajiny." varuje vo svojom statuse politik.

Hlina však upozorňuje na premiérovu reakciu k tragédii v Prešove, ktorú Matovič zverejnil na svojom Facebooku, aby sme z tejto udalosti nerobili politickú tému a dokončuje svopj status zvolaním: „Buďme ľudia, prosím.”

"Pod to však dopĺňa, že on to už aj vyšetril a vie, kto mal prospech z toho činu. To naozaj nevymyslíš, to je Matovič a my sme mu odovzdali krajinu." uzatvára Hlina.

Baránek: Lučanský neprežil väzbu v demokratickej krajine. To je absolútna deštrukcia akejkoľvek právnej istoty
30 | 12 | 2020 | sefredaktor