Šokujúce detaily o samovražde generála Milana Lučanského
30 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slovensko včera zažilo ďalší šok týkajúci sa bývalého exprezidenta polície Milana Lučanského. Jeho pokus o samovraždu rozvíril verejnú mienku a medzi ľudom sa začali šíriť nielen zaručené informácie, ale aj otázky.


Milan Lučanský, obvinený v kauze Judáš pre prijímanie úplatku. je vo väzbe od 6. decembra a už tri dni po jeho zatknutí sa zranil v cele kvôli nešťastnému pádu na kovovú posteľ a následnému cvičeniu. Pre zranenia bol aj hospitalizovaný v nemocnici. Ministerka Kolíková, ale aj jeho advokát Matúš Beresecký vtedy vylúčili akúkoľvek prítomnosť inej osoby pri čine, informuje portál 1.pluska.sk.
Policajný exprezident mal po samovražde mozgovú smrť

Po prvom incidente skončil Lučanský v ružomberskej vojenskej nemocnici so záhadným zranením oka. Vyšetrovanie bolo uzavreté s tým, že si ho zavinil sám. Po operácii prasknutej cievky oka policajného exšéfa previezli na pooperačnú liečbu do trenčianskej väzenskej nemocnice. Zranenie dal prešetriť aj nový generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý oznámil, že Lučanský sa zranil sám pri nešťastnom páde a poprel šíriace sa neoverené informácie o pokuse o samovraždu či útoku strážnikov alebo väzňov. Tentokrát je to ale úplne iné, pretože expolicajný prezident sa mal pokúsiť o samovraždu v utorok okolo šiestej podvečer v prešovskej väznici. „Jeho stav je kritický,“ uviedol v ňom hovorca ministerstva Peter Bubla.

Lučanský sa mal o samovraždu pokúsiť obesením sa na teplákovej bunde. Záchranári sa ho dlhý čas pokúšali oživiť, previezli ho na ARO do prešovskej nemocnice. Jeho stav má byť kritický, podľa informácií utrpel mozgovú smrť. Podľa zdroja denníka Plus Jeden deň mu lekári podávajú lieky: „Ale jeho zreničky nereagujú,“ Zjednodušene povedané to znamená, že jeho mozog už nereaguje na žiadne reflexy. Milan Lučanský bol v cele prešovskej väznice sám. V rovnakom zariadení má byť vo vyšetrovacej väzbe aj jeho predchodca vo funkcii policajného prezidenta Tibor Gašpar. Samotku v malom priestore znášal podľa informácií Plus Jeden deň Lučanský údajne veľmi ťažko. Aj pred prvým zranením mal v noci nervózne pochodovať hore-dole po cele. To, že je zranený, vtedy zistil príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže pri rannej previerke. Dozorcom vtedy povedal, že zranenie po neopatrnom páde na kovovú posteľ podcenil a potom od nervozity ešte klikoval.

Lučanský strávi väzbu v base, do ktorej poslal Černáka. Mafiánsky boss sa vraj teší
Život vie písať všakovaké príbehy, ale taký, aký napísal bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému by veru nevymyslel asi nikto. Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

To, čo sa vo väznici stalo, sa verejnosť údajne nikdy nedozvie

Na samovraždu Lučanského reagoval v komentári aj bývalý bachar Ľudovít Rapko. Zdroj: FB / Plus Jeden deň


Lučanského zlé psychické rozpoloženie vytušili aj kompetentní. „Došlo k prešetreniu psychického stavu a ani z neho nevyplynuli takéto závery. Bude monitorovaný, či je všetko v poriadku,“ uviedla pri jeho prvej hospitalizácii ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Teraz ho v prešovskej väzbe pravidelne kontrolovali. „Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytované aj psychologické poradenstvo.“ potvrdil hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla po pokuse policajného exšéfa o samovraždu. „Za mojich čias, keď sme mali v base Ivana Lexu, a niečo takéto by sa stalo tak dôležitému väzňovi, neostane kameň na kameni. Lúčil by sa s funkciou minister, riaditeľ väznice a hádam aj upratovačka,“ píše na sociálnej sieti bývalý bachar Ľudovít Rapko. „Je to úplne iný svet,“ píše ďalej Rapko, ktorý tvrdí, že vo väzení je klamanie o skutočnom stave odsúdeného úplne bežné. „Garantujem vám, že to, čo sa stalo, sa verejnosť nikdy nedozvie,“ píše v správe na známej sociálnej sieti.

K pokusu o samovraždu sa vyjadrili aj politici. „Táto informácia ma ľudsky veľmi mrzí a je mi ľúto, že k niečomu takému vôbec došlo. Zároveň však musíme počkať na oficiálne informácie a prešetrenie celej situácie,“ vyjadril sa šéf parlamentu Boris Kollár. „Ak niekto zlyhal, nebude chránený. Ak sú pochybnosti, musí byť postavený mimo službu, kým nebudeme poznať pravdu,“ napísal na sociálnej sieti premiér Igor Matovič. „Krok bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského je jedným z dôsledkov atmosféry na Slovensku, kde sa preteky v zatýkaní stali predmetom politického boja,“ napísal na Facebook opozičný Hlas-SD. Milana Lučanského, ktorý bol v prešovskej väznici v kolúznej väzbe, zadržala NAKA pri akcii Judáš začiatkom decembra po tom, ako sa vrátil z Chorvátska a sám sa prihlásil na polícii. Deň predtým totiž zadržali a spolu s ním obvinili bývalých policajných funkcionárov a tajnej služby z korupcie, ohrozovania utajovanej skutočnosti alebo vydierania. Proti Lučanskému vypovedal aj jeho bývalý podriadený. Policajného exprezidenta vinia z toho, že vzal úplatky dokopy až vo výške pol milióna eur, dodáva v závere portál 1.pluska.sk.

Škandál: Lučanský mal zobrať na úplatkoch viac ako pol milióna!“
Tak to je skutočná bomba. Bývalého prezidenta policajného zboru Milana Lučanského usvedčuje jeho kolega z brania viac ako polmiliónového úplatku. Diať sa to malo už aj za ministra Kaliňáka a šéfa polície Gašpara. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.