Premiér to po tlačovke SaS nevydržal a už pár minút po nej zas na sociálnej sieti nadával všetkým
30 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Krátko popoludní mala koaličná strana SaS tlačovú besedu, na ktorej zdôraznila absenciu účinných opatrení proti pandémii. Doslova vzápätí na sociálnej sieti reagoval predseda vlády tónom, ktorý iba ťažko možno považovať za príčetný.


"Zubatej sme hody spravili" - nazval svoj najnovší status na sociálnej sieti predseda vlády Igor Matovič. Vybuchol iba pár minút po ukončení tlačovej besedy SaS.

Reprofoto statusu Igora Matoviča, zverejneného okamžite po brífingu SaS.


"Otvorme reštaurácie! Hneď! Robíme veľkú chybu, že my tých infektológov počúvame! Na čo my máme tú krivku znižovať, keď ona znova porastie? K tomu totálna 2-mesačná neschopnosť nakúpiť prepotrebné testy ... len kopa výhovoriek ... a logický výsledok sa dostavil ... ľudia v stovkách umierajú a zdravotníci kolabujú.
Koaličná SaS by rada videla konkrétne opatrenia, ktorých sprísnenie by mohla podporiť. Napríklad je podľa nej najvyšší čas zatvoriť kostoly či zrušiť vlaky zadarmo pre seniorov, ktorých chceme najviac chrániť." Rozzúril sa premiér.

SaS sa na tlačovke odvolala na konzílium odborníkov, ktoré uviedlo, že považuje za nevyhnutné okamžite prijať ďalšie opatrenia, ktoré ešte viac obmedzia mobilitu obyvateľov. Ide najmä o výrazné obmedzenie výnimiek zo zákazu vychádzania. Upozorňuje, že epidemiologická situácia na Slovensku je mimoriadne vážna a pri súčasnom trende môže byť k 11. januáru v nemocniciach až 4500 pacientov s ochorením COVID-19, čo ďaleko prevyšuje kapacitu slovenských nemocníc. (Informácia publikovaná na portáli teraz.sk, pozn. red. HD)

„Stovky ľudí budú umierať len preto, že nemáme nakúpené testy,“ viní Matovič Sulíka
Situácia s koronavírusom na Slovensku sa prudko zhoršila a vláda preto musela prijať radikálnejšie riešenia. Premiér Matovič však za súčasný stav viní aj šéfa rezortu hospodárstva Sulíka. A to kvôli tomu, že nezabezpečil nákup antigénových... Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Premiér pokračoval: "Robili sme si z covidu srandu, posmešky, zasadnutia Pandemickej komisie sme pred ľuďmi vyhlasovali za “tliachaniny”. Len preto, aby sme získali politické body. Tie populistické žvásty sa však ľuďom pod kožu dostali. Začali nimi žiť a nimi sa riadiť."

To však nie je všetko - predseda vlády naozaj bez servítky: "A dostali sme sa do pasce. Masívne množstvo ľudí nebezpečným populistom uverili a opatrenia masívne ignorovali. Testy stále neboli, plošné testovanie sme nezrealizovali ... a vymklo sa nám to preto spod kontroly. Prijali sme lockdown, ale čísla dramaticky rastú napriek tomu. Netvor nabral príliš na sile a naša obrana je už plíliš slabá - len preto, že si mnohí žijú vo svojom sebectve a nedodržujú nič."

Pribúdajú aj vulgarizmy, v poslednom čase veľmi často používané výrazové prostriedky premiéra: "Babky, dedkovia, otcovia a mamy končia v zúfalom stave v nemocniciach, lebo ich prišli deti a vnúčatá navštíviť. Bez testu, bez rúška, veď sme hrdinovia, na covid serieme! Zabíjame si vlastnú rodinu, lebo nás opantal pocit božskosti. Mám mobil, mám klávesnicu, mám teda vlastný názor ... šup s ním tam ... a som hrdina. Oplzlo, vulgárne, ale účinne."

Matovič si nedá pokoj ani počas vlastnej nákazy a útočí na Sulíka a Čaputovú
Premiér Igor Matovič síce oddychuje po pozitívnom koronavírusovom teste v domácej karanténe, statusy ale nevynecháva. V jednom znovu útočí nielen na Sulíka, ale opäť aj na prezidentku. Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Nasledujú vety, ktorých adresát je celej našej spoločnosti známy: "Zubatej sme hody spravili. Vlastným sebectvom a nulovým EQ. Myslíme na seba a vlastné pôžitky. Čo tam po starých, nech umrú, ušetríme dôchodky! Čo tam po chorých, príroda to sama zariadi a my ušetríme na nich výdavky!"

"Pandémia sa stala katalyzátorom zla. Hucká v nás zlo, ktoré doba normálna ututlala v nás. Teraz ukazujeme skutočné charaktery a niekedy sa nestačíme čudovať. Zrazu z vľúdneho človeka je klbko nenávisti a dokáže priať smrť. Z introvertky kamarátky je zrazu na fejzbuku Jana z Arcu proti vakcíne ... a evidentne jej to imponuje. Čudná to doba. Zlo tancuje." Sťažuje sa nevedno prečo práve premiér.

Spamätajme sa, prosím! Dodržujme nariadenia a čísla pôjdu výrazne dole. Ale, ak si naďalej svoje pôjdeme, peklo na Zemi zažijeme. Máme to v našich rukách a nie je to fráza. Cca každý 20-ty je dnes na Slovensku pozitívny ... ísť na Silvestra k známym, môže byť preto rozhodnutie smrteľné.
Rodičom a starkým urobíte najlepšie, ak za nimi nepôjdete, verte. Zavolajte im, píšte im a dokážte im lásku tým. Múdre a láskyplné rozhodnutie do najbližších dní prajem."

Prečo Matovič neodvolá Sulíka sám? Bráni mu v tom jeho zákernosť, hovorí exminister
Prečo Matovič neodvolá Sulíka sám a nepoverí nákupom AG testov svojich ľudí, najlepšie Krajčiho? Bráni mu v tom jeho zákernosť," napísal na sociálnej sieti bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Michal Filek