Kaliňák: Milan Lučanský bol policajtom telom aj dušou. Bol nezákonne obvinený
30 | 12 | 2020 I Gabriel Matta

Bývalý policajný prezident Milan L. bol nezákonne obvinený výpoveďami kajúcnikov, ktorým ide len o vlastnú záchranu, povedal dnes na tlačovej besede bývalý minister vnútra Róbert Kaliňák. Dôvody jeho väzby považuje za „absolútne smiešne”.


„Slovensko je svedkom tragédie, ktorá nemá v jeho novodobej histórii obdobu. Milan Lučanský bol policajtom telom a dušou, s nesmiernou dávkou odvahy. Bol jeden z mála bojovníkov proti organizovanému zločinu, ktorý tu kedysi reálne existoval. A za odmenu sa mu od orgánov činných v trestnom konaní dostalo väzby,” uviedol Kaliňák.

Najviac ho mrzí, že napriek incidentu z utorka 29. decembra nie je Milanovi Lučanskému doteraz ukončená väzba a nemôže ho tak ani navštíviť rodina (uviedol tak tesne pred tým, ako bolo už jasné, že Lučanský na následky zranení v nemocnici zomrel, pozn. red.). Dodal, že v strane Smer-SD budú iniciovať zriadenie nezávislej komisie, ktorá zákonným spôsobom prešetrí väzby zadržaných osôb v posledných mesiacoch. Členom komisie by mala byť podľa Kaliňákových slov aj rodina Milana L.

Exminister vnútra tiež na tlačovej konferencii priblížil, že strana Smer-SD bude pravdepodobne v parlamente iniciovať odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) z funkcie, keďže podľa jeho slov nesie za celý prípad plnú zodpovednosť.

„Čo vedel Lučanský na Lipšica, že musel umrieť?“ padajú verejné otázky a dokonca aj tvrdenia
Udalosť, akou je samovražda významného verejného činiteľa vo väzbe zákonite spôsobuje polemiku, nastoľuje mnohé otázniky a hlavne, vyvoláva podozrenia. Išlo skutočne o samovraždu? Alebo sa niekto zbavuje nepohodlného svedka? V prípade Lučanského sa... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Aneta Leitmanová


Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý bol väzobne stíhaný v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok 29. decembra pokúsil v ústave o samovraždu. Následkom zranení 30. decembra v podvečerných hodinách podľahol.

Manželke Lučanského bol v nemocnici umožnený prístup k policajnému exprezidentovi

Manželke policajného exprezidenta Milana Lučanského bol umožnený kontakt v nemocnici od nočných hodín v utorok 29. decembra. Podľa informácií dozorujúceho prokurátora zotrvala pri jeho lôžku aj počas dnešného dňa. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Členka strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) a exministerka vnútra Denisa Saková uviedla, že Milan Lučanský dnes zomrel po tom, ako sa v utorok 29. decembra pokúsil o samovraždu. Člen predsedníctva strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a bývalý minister vnútra Robert Kaliňák na dnešnej tlačovej konferencii povedal, že Lučanského nemohla v nemocnici navštíviť rodina, keďže voči nemu nebola ukončená väzba.

Kto z vlády nesie zodpovednosť za smrť gen. Lučanského (Rozhovor s Maricou Pirošíkovou)
Informácia o samovražde generála Milana Lučanského otriasla celým Slovenskom. Táto správa mimoriadne znepokojila aj obrovské množstvo odborníkov a to aj najmä v nadväznosti na predchádzajúce udalosti týkajúce sa pána Lučanského, ktoré viedli... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Redakcia