10 faktov o romantickej komédii Notting Hill, o ktorých ste pravdepodobne nevedeli
30 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Spomínate si na romantickú komédiu Notting Hill s Juliou Roberts a Hughom Grantom? Od jej premiéry ubehlo už neuveriteľných 20 rokov, pripomína portál Diva. Pozrite sa na 10 pikošiek, ktoré ste pravdepodobne o tomto filme netušili...





1. Julia Roberts najskôr chcela túto rolu odmietnuť

Keď si Julia Roberts prvýkrát čítala súhrn scenára, chcela túto úlohu spočiatku odmietnuť. Prišla jej nezáživná a gýčová. Keď sa však začítala do príbehu a prišla k scéne, v ktorej Anna príde do kníhkupectva, ponorila sa do čítania a rolu si zamilovala. Od tej doby bola presvedčená, že z toho bude trhák.

2. Roberts neznáša výhradne jednu vetu z filmu

Julia Roberts pokladala režiséra tohto filmu, Rogera Michella, za génia. S jednou vetou však nebola stotožnená. Napriek tomu, že sa ho snažila viackrát presvedčiť, aby ju zmenil, nepodarilo sa jej to.

A tak sa citát od Rity Hayworth pre ňu stal nočnou morou. Konkrétne ide o vetu: "Do postele idú s Gildou, ale ráno vstávajú so mnou." Podla Julie táto veta znie "falošne" a má z nej pocit, "ako keď prechádzate nechtami po tabuli".

Sarkastický Chandler z Priateľov sa zasnúbil s o 22 rokov mladšou manažérkou
Matthew Perry (51), známy ako Chandler zo seriálu Priatelia, sa po ročnom vzťahu zasnúbil s o 22 rokov mladšou manažérkou a producentkou Molly Hurwitzovou (29), informuje portál iDnes. Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


3. Nápad na film vznikol uprostred noci

Scenárista filmu, Richard Curtis, prezradil, že isté obdobie mával mnoho prebdených nocí. Počas jednej z nich začal premýšľať o tom, aké by bolo stráviť večer u svojich priateľov, keby ku nim prišla nejaká známa celebrita a on by sa s ňou vyspal, a dokonca sa ráno vedľa nej zobudil. Z tejto predstavy nakoniec vznikol vynikajúci scenár na dnes už ikonický film.

4. Slávne modré dvere boli v skutočnosti dvere scenáristovho domu

Ide o scénu, v ktorej sa novinári dozvedeli o pomere medzi Annou a Williamom, a tak sa združili pred modrými dverami jeho domu. Tie boli v skutočnosti vchodom do domu spomínaného Richarda Curtisa. Po premiére sa tak stali atrakciou pre turistov, ktorí sa pred nimi začali zhromažďovať. Curtis ich tak radšej prefarbil.

Avšak tu príbeh modrých dverí nekončí! Nový majiteľ domu bol pravdepodobne taktiež fanúšikom Notting Hillu, pretože ich po kúpe opäť prefarbil na ikonickú modrú.



5. Film mal pôvodne trvať až tri a pol hodiny

Po natočení všetkých záberov mala prvá verzia filmu až tri a pol hodiny, čo by v kinách len tak neprešlo. Ťažké rozhodovanie o tom, ktoré scénky využiť a ktoré vymazať, mohlo začať. Nakoniec sme sa dočkali zhruba 90-minútovej verzie komédie.

6. Hugh označil scénku, v ktorej sa bozkáva s Juliou Roberts, ako "čistú katastrofu"

Po bozku od Julie Roberts v tej dobe zrejme sníval nejeden muž či tínedžer. Hugh Grant však medzi nich rozhodne nepatril. Aspoň nie po tom, ako na to prišlo. Priznal totiž, že pre neho bola táto scéna mimoriadne náročná, lebo Julia Roberts sa údajne bozkáva "katastrofálne".

7. V susedstve kníhkupectva, v ktorom sa film odohráva, bývala speváčka Adele

Táto romantická komédia chytila za srdce viacero generácií. Azda z jednou najväčších fanúšičiek bola práve speváčka Adele. Už ako slávna sa neskôr pochválila, že bývala v dome priamo vedľa kaviarne, kde sa film nakrúcal. Podľa jej slov to v nej vyvoláva nostalgické spomienky aj po niekoľkých rokoch, vždy keď si film pustí.

Speváčka Adele s postavou ako lusk chváli zázračnú diétu: Čo obnáša a aké sú riziká?
Diéta Sirtfood sa znovu dostala do centra pozornosti po tom, čo britská speváčka Adele (32) predviedla svoju štíhlu postavu v americkej komediálnej show Saturday Night Live, píše portál eXtra. Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Timotej Dudka


8. Úloha Anny Scott nebola určená pre Juliu Roberts

Aj keď slávna herečka postavy Anny Scott zahrala na výbornú, pôvodne nebola stvorená priamo pre ňu. Režisér a scenárista nemali totiž ani len najmenšiu predstavu o tom, kto ju bude hrať. Až neskôr im napadlo, že práve Julie Roberts je pre stvárnenie Anny presne ako stvorená.

9. Kópia obrazu La Mariee bola po natáčaní zničená

Veľmi dôležitou filmovou rekvizitou bola aj replika obrazu od maliara Marca Chagalla s názvom La Mariee. William ho mal zavesený na stene a po tom, ako ho Anna zbadala, prezradila mu, že vlastní originál, ktorý mu neskôr darovala. Po dokončení filmu sa však režisér rozhodol túto veľmi podarenú rekvizitu zničiť, aby sa neskôr nepredala na čiernom trhu.



10. Nakrúcanie filmu skomplikoval Leonardo DiCaprio 

Isté zábery sa mali nakrúcať i v Londýne. V ňom mala mať totiž Anna premiéru svojho filmu. Avšak nakoľko mal týždeň predtým v Londýne skutočnú premiéru filmu Leonardo DiCaprio, tvorcovia filmu narazili na problém. Tisícové davy fanúšikov DiCapria tak robili problémy s organizáciou či dopravou, a tak im londýnska polícia natáčanie dočasne zakázala.

Leonardo DiCaprio sa musí vzdať alkoholu kvôli milenke
Leonardo DiCaprio (46) teraz musí urobiť niečo pre pravú lásku! Jeho milovaná Camila Morrone (23) sa nemôže pozerať na rastúce pivné brucho slávneho herca a prinútila ho, aby prešiel na extrémne prísnu diétu. Hviezda musí žiť o sardinkách a o vode,... Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Timotej Dudka