Vo veku 98 rokov zomrela módna ikona Pierre Cardin
29 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Zomrel slávny francúzsky módny návrhár Pierre Cardin, celosvetová ikona a držiteľ niekoľkých ocenení. Dožil sa 98 rokov. Smutnú správu potvrdila jeho rodina. Podľa agentúry AFP zosnul v nemocnici Neuilly pri Paríži, informuje portál Blesk.


Návrhár sa narodil ako Pietro Constante Cardin v Taliansku v roku 1922. Jeho rodina sa čoskoro presťahovala do Francúzska, aby utiekla pred fašistickým režimom diktátora Mussoliniho.

Jeho meno sa v módnom priemysle začalo objavovať v šesťdesiatych rokoch a od tej doby sa vo svete vysokej módy drží až dodnes. Podľa časopisu Vogue "revolucionalizoval" pánske obliekanie a jeho obleky nosili napríklad legendárni The Beatles.



Cardin bol označovaný ako vizionársky stylista a priekopník pret-a-porter, konfekčného odievania, ktoré módu sprístupnilo širšej verejnosti. Bol držiteľom niekoľkých rádov a ocenení a člen francúzskej Akadémie krásnych umení. Zomrel v Americkej nemocnici pri Paríži.

Návrhár Tommy Hilfiger sa sťahuje: Za palác dostal 47 a pol milióna dolárov
Meno svetoznámeho amerického módneho návrhára Tommyho Hilfigera (69) asi každý, málokto však môže bývať ako on. Jeden z toho mála kúpil teraz za 47 a pol milióna dolárov (takmer 40 miliónov eur) Hilfigerovo prepychové sídlo! Čítať ďalej
12 | 12 | 2020 | Timotej Dudka