Pripravovaná novela zákonníka práce zrazí reštaurácie definitívne na kolená
29 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Na dôsledky nepremyslených návrhov upozorňujú firmy, vydávajúce gastrolístky. Slovenské gastroprevádzky totiž prídu o ďalší zdroj príjmov.


Štát by mal podľa Asociácia moderných benefitov pred prijatím takýchto úprav pripraviť detailnú analýzu prínosov a rizík jednotlivých možností poskytnutia príspevku na stravovanie zamestnanca. Podľa nich hrozí, že už aj tak umierajúci reštauračný sektor na to doplatí, informuje web startitup.sk.




ilustračný obrázok reprofoto Twitter (@monaqleasing)








Štát by mal podľa nej pred prijatím takýchto úprav pripraviť detailnú analýzu prínosov a rizík jednotlivých možností poskytnutia príspevku. Vládou schválené zmeny, o ktorých by mali poslanci rokovať už v januári, podľa asociácie predstavujú pre zamestnancov viaceré hrozby.

Nový nápad Matoviča pre gastro prevádzky: Podieľajte sa na testovaní a aj štát vám pomôže
Premiér Matovič sa občas nechá uniesť a nápady ako vyriešiť nejaký problém nájde bez väčších problémov. Jeden sa mu podarilo nájsť aj v súvislosti so zatvorenými gastro prevádzkami, ich majiteľov ním ale vôbec nepotešil. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.



Asociácia upozorňuje na výhrady viacerých verejných inštitúcií ešte v medzirezortnom pripomienkovom konaní. „Obávajú sa napríklad toho, že stravné nahradí časť mzdy zamestnancov, ale upozorňujú aj na diskrimináciu zamestnancov stravujúcich sa v kantínach,“ argumentuje Asociácia. Zavedenie hotovosti podľa nej postihne aj reštauračný sektor. Na rozdiel od gastrolístkov je totiž možné použiť finančný príspevok na akýkoľvek účel, alebo napríklad aj na nákup potravín v zahraničí.




Asociácia moderných benefitov združuje spoločnosti Edenred Slovakia, UP Slovensko a DOXX-Stravné lístky. Členovia asociácie zabezpečujú zamestnanecké benefity, vrátane papierových a elektronických stravných lístkov, pre viac ako 770 000 zamestnancov pracujúcich u takmer 35 000 zamestnávateľov a SZČO.

„Otvorím, aj keď ma zavrú!“ vzoprel sa majiteľ reštaurácie nariadeniu vlády
Už toho má dosť! Majiteľ pražskej reštaurácie Šeberák sa rozhodol, že svoj podnik otvorí aj napriek zákazu, ktorý platí i v susedných Čechách. Na sociálnej sieti sa so svojím úmyslom otvoriť svoju reštauráciu aj pochválil a dokonca vyhlásil, že... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.