ODHALENÉ: Putin chce do sveta pustiť smrteľnú ebolu
29 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Rusko sa jednoducho nevie rozhodnúť. Možno bude dodávať svoju vakcínu do celého sveta v snahe ukončiť pandémiu Covid-19, ale Moskva tiež v tajnosti pripravuje úplne nový mor v podobe darebáctva v štýle Jamesa Bonda. Téme sa venuje portál Russia Today.




Tvrdia to niektoré z najčítanejších britských novín vrátane denníka Daily Mail, Mirror a Sun, ktoré tento týždeň informovali, že tajné ruské laboratórium pracuje na zbrojení dvomi smrteľnými patogénmi - eboly a vírusu Marburg.

Podľa anonymného „bývalého zdroja vojenských spravodajských služieb“, by program „mohol znamenať, že Rusko potenciálne zintenzívni výskum týchto dvoch vírusov a začína o nich uvažovať ako o zbrani“.

„Moskva opakovane preukázala ochotu a schopnosť používať zbrane, ako je Novičok,“ hovorí zdroj.

Argentína očkuje proti novému koronavírusu ruskou vakcínou Sputnik V.
29 | 12 | 2020 | sefredaktor


Správy tiež citujú francúzsku mimovládnu organizáciu s názvom OpenFacto, ktorá sa špecializuje na „školenie dobrovoľníkov pre komunitu haktivistov“. Tvrdia, že ich počítačoví zločinci „zistili“, že ruské ministerstvo obrany má krídlo venované štúdiu „vzácnych a smrteľných patogénov“, ktoré „pravdepodobne vedie výskum biologických zbraní“.

Pri pohľade na verejné obstarávania, ktoré sú dômyselne skryté na očiach - alebo skôr verejne dostupné na webových stránkach ministerstva - digitálni detektívi dospeli k záveru, že pri jednej z jeho jednotiek „sa zdá, že má laboratórne činnosti všetkého druhu“. Zatiaľ čo iné sa zaoberajú hanebnou činnosťou ako „balistika“, „biológia“ a „elektronika“.

"Majdan bol biznis" - hovorí ukrajinský prokurátor - "USA na ňom zarobili 50 miliárd"
USA zorganizovali ukrajinský majdan, aby pripravili Kyjev o 50 miliárd dolárov. Netvrdí to tak len tak hoci-kto. Vyhlásil to Renat Ravelievič Kuzmin, vplyvný ukrajinský prokurátor, politik a právnik, angažovaný v procesoch napríklad s Leonidom... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Aj keď tento druh laboratórneho vybavenia môže byť v západných rukách bezpečný, hneď ako si nájde cestu do Ruska, musí byť zjavne v centre sprisahania s cieľom skoncovať so svetom. Skutočnosť, že laboratóriá v moskovskom inštitúte Gamaleja používali svoje byrety, centrifúgy a mikroskopy na vývoj prvej registrovanej vakcíny Covid-19 na svete, musí byť samozrejme zriedkavou výnimkou.

OpenFacto, ktorý zrejme neuvádza svoje zdroje financovania, zatiaľ nevysvetľuje, ako by ruskí operatívci mohli spustiť pandémiu eboly napríklad v Londýne alebo New Yorku, bez toho, aby sa ľahko rozšírila do Moskvy a Petrohradu.

Vzhľadom na obrovský objem letov a nákladu, Rusov žijúcich v zámorí a obyvateľov Západu žijúcich v Rusku, je ťažké pochopiť, ako by tento plán mohol byť niečím iným, ako snahou zničiť celý svet. Po tom, čo mnoho ľudí zažilo v roku 2020, to však môže byť pre niektorých príjemná úľava.

Primálo objednaných vakcín za priveľa peňazí?
Nie je jasné, ktorí výrobcovia vakcín v EÚ koľko inkasovali a prečo. Uniknuté údaje sa objavili na Twitteri, píše nemecký portál taz.de. Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Ingrid Vrabcová