Matovič opozícii: "Papalášizmus je brať tisíce v čistom mesačne a celý rok ho..o robiť"
29 | 12 | 2020 I Michal Filek

Predseda vlády reagoval včera dvomi statusmi na facebooku na vlnu kritiky, ktorá sa na vládnu koalíciu zniesla za to, že povolala do parlamentu nakazených poslancov. Tí im pomohli odhlasovať predĺženie núdzového stavu. Vraj to nie je žiadny papalášizmus. Pretože tým je, podľa neho, brať bez hanby 4500 eur čistého mesačne a  "hovno robiť".


"Každý pozitívny človek môže ísť nakupovať do potravín. Pozitívne zdravotné sestry a lekári môžu/musia zachraňovať životy. Pracovníci kritickej infraštruktúry majú rovnako povinnosť prísť do práce aj pozitívni, ak ich je treba. Túto možnosť, respektíve skôr povinnosť včera získala prezidentka, ministri aj poslanci ... a zrazu oheň na streche," napísal Igor Matovič.




Zároveň čitateľov nabáda, aby si uvedomili, kto to hovorí a prečo. Odpoveď ponúka premiér sám: "Najhlučnejší sú fašisti a Ficova a Pellegriniho mafia. Prečo? Lebo celých 9 mesiacov im ide len o to, aby na Slovensku bolo čo najhoršie v duchu - čím horšie, tým lepšie pre ich percentá ... čo tam po životoch a zdraví! Teraz, v čase, keď máme v nemocniciach 2 700 ľudí, blúznia, že núdzový stav Slovensko vôbec nepotrebuje. Čo tam po tom, že Ficova Pellerína ho na jar vyhlásila, keď v nemocniciach bolo pacientov nula a dokopy sme mali 16 pozitívnych."


„Za to, ako to robíme, pôjdeme do pekla!“ kritizuje koalíciu Miroslav Kollár
Včerajšie rokovanie v Národnej rade vyvolalo istú nevôľu aj medzi koaličnými poslancami, ktorí sa nestotožnili s tým, že voliť budú v prítomnosti pozitívnych kolegov, respektíve tých, ktorí sú v karanténe. Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.







Podľa premiéra núdzový stav napríklad umožňuje povolať na pomoc do nemocníc lekárov a zdravotné sestry ... aby pomohli chrániť životy a zdravie aj tých ľudí, ktorí uverili fašistom a mafii, že opatrenia dodržiavať netreba - a doplatili na to. A žiadna sestra ani lekár im to pri lôžku nevyčítajú, hoci by veľmi mohli.






"Na tejto vlne nenávisti sa rozhodli zasurfovať aj viaceré novinárske “elity” ... nuž, práve v takýchto chvíľach sa ukazujú charaktery," má v tom jasno predseda vlády SR.





Preto prísť nakazení do práce podľa Matoviča nie je prejavom papalášizmu. "Tak takto - skúsme bez servítky - nemorálny papalášizmus je brať bez hanby 4 500 eur čistého mesačne a s prepáčením celý rok hovno robiť - a stráviť akože v práci 50 hodín mesačne."




Priamo opozícii adresoval aj ďalšie tvrdé slová: "Chápem, máte naložené v gatiach zo strachu, že spravodlivosť aj vám na dvere zaklope a potrebujete preto do posledného dychu štvať ľudí proti vláde, proti opatreniam či očkovaniu. Nejde vám o zdravie ľudí, nejde vám o ich životy. Sú vám ukradnutí. Chcete sa len sebecky zachrániť pred ťažkou rukou spravodlivosti ... ale netešte sa predčasne, ľudia nie sú hlúpi."


Danko: Keby nemal Kollár kolotoč na hlave, dnes by si zaslúžil (zbiť) vedierkom on
Andrej Danko dnes, ako reakciu na hlasovanie nakazených poslancov NR SR obalených v alobale, zverejnil video. Boris Kollár, podľa neho, degradoval parlament na úroveň slúžky vlády. Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek