Matovič o Lučanskom: robiť z osobnej tragédie politickú tému, je prejavom absolútnej bezcitnosti voči rodine
29 | 12 | 2020 I sefredaktor
 Ak niekto zlyhal pri pokuse policajného exprezidenta Milana Lučanského o samovraždu, nebude chránený a musí byť postavený mimo službu. FB status Igor Matoviča priniesla TASR. "Robiť z tejto osobnej tragédie politickú tému, o čo sa pokúšajú niektorí opoziční politici, je prejavom absolútnej bezcitnosti voči rodine a prekročením všetkých hraníc politickej komunikácie," doplnil Matovič.

Matovič uviedol, že pokus o samovraždu bývalého policajného prezidenta je ľudskou tragédiou. "Jeho blízki si zaslúžia náš súcit a od zodpovedných bleskurýchle a poctivé odpovede na všetky otázky. V tomto duchu som okamžite kontaktoval ministerku spravodlivosti, ktorá prisľúbila dôkladné vyšetrenie tejto udalosti, ktorá sa stala na pôde Zboru väzenskej a justičnej stráže. Ak niekto zlyhal, nebude chránený. Ak sú pochybnosti, musí byť postavený mimo službu, kým nebudeme poznať pravdu,“ zdôraznil premiér.

Rezort spravodlivosti v utorok informoval, že Lučanský, ktorý je v súčasnosti vo väzbe, sa pokúsil o samovraždu. Jeho stav je kritický.