Hlina o (ne)testovaní podpredsedu vlády Holého po návrate z Británie: mlčí, veď prečo by odpovedal?
29 | 12 | 2020 I Ivan Brožík
"Existuje taký člen slovenskej vlády, volá sa Holý a je to taký muž v tieni. Je tajomný, ako jeho analýza pre železnice za státisíce Eur, ktorá, ako sľúbil Matovič, mala už byť zverejnená, no stále nie je," píše na svojom statuse na sociálnej sieti Alojz Hlina.

"Nevieme presne, čo robí, ale vieme, že je to nominant B. Kollára a potrebuje veľa kancelárií." A bývalý predseda mimoparlamentnej KDH to v statuse hneď vysvetľuje: "Podpredseda vlády SR Holý v dobe, kedy sa kancelárske priestory pod vplyvom fenoménu home office budú prerábať na byty a tie menej úspešné projekty na sklady, alebo sa v nich budú pestovať šampiňóny, Kollárov človek si prenajme pól hektára (cca 5 000 m2) kancelárskych priestorov v centre mesta od súkromnej spoločnosti."

Belousovová: podpredseda vlády Holý je papaláš
"Pán vicepremiér sa ani doposiaľ neunúval dať odpoveď na legitímnu otázku, či absolvoval po návrate z Anglicka test, či nie", píše vo svojom statuse Anna Belousovová. Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Reprofoto statusu Alojza Hlinu na sociálnej sieti.


"Štát má pritom toľko voľných priestorov, že by v nich mohli úradovať všetky existujúce i budúce Kollárove konkubíny.
Cez deň, či po nociach." ironicky dodáva Hlina.

"Sme v čase, keď deti už tretí mesiac nechodia do školy, gastro krváca a možno už i vykrvácalo. V čase, keď naši kamionisti uviaznutí v Anglicku jedia len to, čo im dajú ich českí kolegovia, v čase, keď my občania dodržujeme pravidlá a sme zodpovední, tak v tomto čase podpredseda vlády SR lieta do Anglicka tak často, ako tí chudobnejší u nás chodia do predajne potravín." Pripomína expredseda KDH.

"Však nech lieta, ak lieta za svoje. Ale aj on musí dodržiavať pravidlá. Odmieta sa preukázať testom, ktorým bol povinný preukázať sa po návrate z Anglicka. Viem, že niekoho upokojilo vyjadrenie B. Kollára, že Holému dôveruje. Viem, že pre niekoho je záruka tak dôveryhodného človeka ako je B. Kollár dostačujúca, ale rovnako viem, že sú tu ešte ľudia, ktorým Kollárova "záruka" nestačí," konštatuje Hlina.

"Ale zase, aby som nebol len kritický, treba uznať, Kollárov nosič tašky predsa len niečo robí. Robí revolúciu vo verejnom obstarávaní, a to tak, že ho vlastne v niektorých prípadoch zruší. Poraziť korupciu sa dá tak, že zrušíte verejné obstarávanie."

"Viem, že aj o tom dokáže duo Kollár - Matovič presvedčiť svojich oddaných svedkov, ale predsa len: nemali by sme trochu pribrzdiť v tej jazde? A nemal by Úrad verejného zdravotníctva pýtať od Holého to potvrdenie?" logicky sa pýta Hlina.

Portálu dennikn.sk dnes uviedol: Podpredseda vlády Štefan Holý (Sme rodina) ani po sviatkoch neodpovedá, či mal po príchode z Veľkej Británie negatívny PCR test. Holý sa vrátil z Británie, kde navštívil svoju rodinu, pár dní pred tým, ako sa nakazilo viacero ministrov. Dlhodobo neodpovedá na to, aké opatrenia proti nákaze urobil, keďže nebol v karanténe.

"Ak Holý neukáže negatívny test, Matovič ho musí odvolať," tvrdí Raši
Bývalý minister zdravotníctva Ficovej vlády Richard Raši vyzýva premiéra Matoviča, aby odvolal vicepremiéra Štefana Holého. Urobiť tak má vtedy, ak sa nebude schopný preukázať negatívnym PCR testom z Veľkej Británie, ktorý nemal byť v čase jeho... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Michal Filek/tasr