Tak toto už vážne prehnala! Drzosť konšpirátorky nepozná hranice
28 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Historický okamžik pri spúšťaní očkovania proti COVID-19 na Slovensku takmer zatienila jedna žena – údajná Janetta Knošková, ktorá je popieračkou vakcinácie.


 

Sobotný akt očkovania prvých Slovákov proti koronavírusu vysielalo viacero médií nielen v televízii ale aj na internete a mal byť historickým okamžikom. Nechutne ho však pokazila vtedy ešte neznáma žena, ktorá nahnevala veľa ľudí. Priamo pred kamerami si totiž stiahla z tváre rúško a smiala sa, uvádza portál 1.pluska.sk.
Lekári rozprávali o mŕtvych, ona sa smiala do kamery bez rúška

Slovákom sa z nemocnice v Nitre prihovoril nielen minister zdravotníctva Marek Krajčí, ale aj prof. Jarčuška či riaditeľ nitrianskej nemocnice Milan Dubaj. A práve počas jeho príhovoru sa udialo niečo, čo viacerých ľudí pri obrazovkách doslova šokovalo. Za banerom vľavo od ministra, lekárov a epidemiológov stála žena v modrej bunde, ktorá si začiatok tlačovky natáčala na telefón. V momente keď začal Dubaj rozprávať o kritickom stave v nemocnici a o počte úmrtí, žena si pomaly dala rúško dole, pričom sa na tom spolu so svojou „partiou“ okolo dobre zabávala. Pri riaditeľovom vypočítavaní smutnej bilancie z predošlého dňa, keď  nemocnica prijala 19 covidových pacientov, z ktorých v tom čase už 8 zomrelo, sa trojica smiala a žena bez rúška dokonca kývala do kamery. Až neskôr sa ukázalo, že ide o známu konšpirátorskú „firmu“.



Na sociálnej sieti ľudia o chvíľu zverejňujú jej identitu. Z pani v modrej vetrovke sa vykľuje adminka facebookovej stránky Slovensko Vlasť Moja - Janetta Knošková, ktorá je tiež popieračkou vakcínovania proti Covid-19, čo je zrejmé aj z jej facebook profilu, kde si dala profilovku - Nedám sa očkovať. Na sociálnych sieťach pravidelne zdieľa hoaxy o covide či očkovaní. Verejne vystupuje proti vakcíne a ľudí vyzýva, aby nenosili ani rúška. Knošková dokonca tlačovku ministerstva streamovala do skupiny dezinfoskupiny s názvom Slovensko vlasť moja, kde chcela jej fanúšikom ukázať, ako ľahko sa dostala do budovy, a ako ľahko ohrozuje ľudí vo vnútri postihnutej nemocnice. Sledovateľov videa uisťovala, že pokút sa nebojí, uvádza v závere portál 1.pluska.sk.

Krčméry: Očkovanie by malo chrániť aj pred novou mutáciou koronavírusu
Očkovanie proti ochoreniu COVID-19, ktoré sa v najbližšom čase rozbehne aj na Slovensku, by malo chrániť aj pred novou mutáciou koronavírusu. V diskusii na TASR TV to potvrdil profesor Vladimír Krčméry. Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | tasr