Oldo Hlaváček a jeho nezabudnuteľný Silvester: Na to zdesenie nikdy nezabudnem!
27 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Večný optimista Oldo Hlaváček (86) je nezabudnuteľnou legendou slovenského šoubiznisu. Napriek jeho neustálym žartom však jeho život nebol vždy len prechádzkou ružovou záhradou.


Legendárny herec, moderátor a zabávač si pre Nový Čas zaspomínal na časy, kedy moderoval Silvestre a zábavné programy s Ivanom Krajíčkom († 57), s ktorým moderoval reláciu Vtipnejší vyhráva a s ktorým vystupoval viac ako 30 rokov.

Silvestre s Hlaváčkom sú skutočne nezabudnuteľné. „Pane Bože, tých bolo...,“ povzdychol si s úsmevom na tvári. „Predsa len jeden je neuveriteľný a to, keď sme pripravili silvestrovské vysielanie zo Slovenského národného divadla. Riaditeľom bol vtedy pán Kákoš, boli sme priatelia. Prišiel som do jeho kancelárie a povedal som mu, či by sme v divadle mohli urobiť s Ivanom Vtipnejší vyhráva. Pozrel na mňa, nebol to priamo infarkt, čo som vyčítal z jeho očí, ale na to zdesenie nikdy nezabudnem," prezradil herec Novému času.



Reakcia Kákoša ho veľmi nepotešila: „Zábava na doskách divadla?! Nikdy!“ Hlaváček však vedel, že to, o čo sa snaží, bude stáť za to. Dokonca už aj televíziu navnadil, že sa Silvester bude vysielať zo Slovenského národného divadla.

Vybral sa teda za vtedajším riaditeľom Dimitrovky, ktorý bol taktiež jeho dobrý priateľ a poprosil ho, či sa nedá zariadiť, aby sa jeho relácia vysielala z divadla. Odlišnej reakcie sa však nedočkal: „Riaditeľ tiež na mňa pozeral ako na blázna, či nemám ľahšiu úlohu pre neho. Napokon sa však predsa len vybral za Kákošom a vybavil to. Bola to veľká vec,“ dočkal sa šťastného konca Hlaváček.

Pribudnú pamätné dni aj štátny sviatok. Deň vzniku česko-slovenského štátu
Zoznam pamätných dní a štátnych sviatkov sa upraví. Rozšíri sa o štyri pamätné dni, medzi nimi napríklad 24. jún ako Deň pamiatky obetí komunistického režimu. Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Michal Filek/tasr