Kollár má výhrady voči komunikácii Čaputovej
27 | 12 | 2020 I sefredaktor
    Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár má výhrady voči spôsobu akým prezidentka Zuzana Čaputová komunikuje niektoré politické témy. „Veľmi ma mrzí, že na jednej strane nás všetkých pani prezidentka vyzýva, aby sme nekomunikovali cez médiá, aby sme si tieto veci vyriešili medzi štyrmi stenami na koaličných radách, alebo na úrade vlády. Ale potom ma zabolí, keď vyzýva cez médiá pána premiéra,“ povedal v rozhovore pre TASR Kollár.

V niektorých prípadoch si prezidentka Zuzana Čaputová pri vetovaní zákonov robí vlastnú politiku, no je to jej právo, skonštatoval líder Sme rodina Boris Kollár. Vládny kabinet prezidentku podľa Kollára rešpektuje, s premiérom Matovičom má však „podstatne bližšie vzťahy“, keďže sú spolu vo vládnej koalícii.

Prezidentka sa podľa Kollára snaží robiť vlastnú politiku a to hlavne pomocou vracania niektorých koaličných návrhov zákonov. „V niektorých prípadoch má pani prezidentka pravdu, v niektorých prípadoch si robí vlastnú politiku cez vracanie niektorých zákonov."  Treba si uvedomiť, že aj pani prezidentka nie je úplne beznázorová. Má svoj názor, vyšla z nejakej politickej strany, má nejaké videnie sveta a podľa toho sa aj správa," konštatuje predseda parlamentu.

Kollár uznáva, že napríklad vládna novela upravujúca dôvody na odvolanie komisára pre deti a komisára pre osoby so zdravotným postihnutím nenapĺňala podmienky pre skrátené legislatívne konanie. Prezidentku si šéf parlamentu podľa vlastných slov váži a má s ňou korektný vzťah. „Konzultujem s ňou veľmi veľa krokov. Prezidentka je veľakrát vopred informovaná o niektorých krokoch, ktoré idem urobiť,“ povedal.