Biskupi: Strácame kontakt, mnohí veriaci už mesiace nechodia na bohoslužby
27 | 12 | 2020 I tasr

Rok 2020 bol v niečom určite smutný, pretože kňazi nemohli s veriacimi sláviť Veľkú noc a s veľkými obmedzeniami budú sláviť Vianoce. Stráca sa kontakt, mnohí už celé mesiace nechodia na bohoslužby. V súvislosti s hodnotením roku 2020 z pohľadu Konferencie biskupov Slovenska (KBS) to pre TASR uviedol jej hovorca Martin Kramara.


"Internetové prenosy nemôžu nahradiť osobné spoločenstvo. Zároveň sme však nútení hľadať nové spôsoby evanjelizácie, ohlasovať netradičnými formami. A to nie je zlé," povedal Kramara. Tvrdí, že sa o sebe i o druhých dozvedáme veľa vecí.

"Zrazu jasnejšie vidíme dobro i zlo, ktoré v sebe nosíme. Kríza ma donútila viac premýšľať. Musím uvažovať, ako nedovoliť, aby ma premohlo zlo, hnev, sebectvo, malichernosť... A aké je nevyhnutné sa snažiť dobrom premáhať zlo," poznamenal hovorca KBS. Poukázal na to, že dobre to vyjadrili v predvianočnom posolstve najvyšší náboženskí predstavitelia. "Čoraz viac sa ukazuje, ako svet bytostne potrebuje nádej. A my sme aj v kríze povolaní ju objavovať a sprostredkovať," uzavrel Kramara.

Očkovaciu látku vyvinutú vďaka potratom si biskup pichnúť nenechá. Radšej pôjde do väzenia
Zdravie a najmä životy nám v boji proti koronavírusu majú zachrániť vakcíny, ktoré ale nie všetci prijímajú a sú ochotní sa dať zaočkovať. Patrí medzi nich aj biskup Schneider. Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.