Trenčiansky primátor chváli spoľahlivosť testov a Sulíkovi odporúča ich urýchlený nákup
26 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Plošné testovanie v Trenčíne ukázalo jeho význam. Potvrdil to aj jeho primátor, ktorý s nim bol veľmi spokojný. Prezradilo mu však ešte jednu zaujímavú vec.


Podľa trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka malo celoplošné testovanie antigénovými testami v meste pod hradom Matúša Čáka obrovský význam pre celé Slovensko aj pre vedu, píše portál cas.sk.
Antigénové testy boli účinné takmer na sto percent

Počas minulého víkendu (19.- 20. 12.) sa prišlo dať dobrovoľne otestovať antigénovými testami 21 660 obyvateľov Trenčína a 11 okolitých obcí. Z nich bolo pozitívne testovaných 560. Mesto následne otestovalo PCR testami 156 ľudí s pozitívnym antigénovým testom, ktorí nemali príznaky ochorenia. PCR testy vyvrátili pozitivitu v 11 prípadoch.

Po testovaní a následnom pretestovaní neskrýval trenčiansky primátor spokojnosť. „Antigénové testy, ktorými sa testovalo počas celoslovenského plošného testovania, a ktoré sa použili aj teraz v Trenčíne, sú na 99,8 percenta spoľahlivé v prípade, že sa nájde zdravotnícky personál, ktorý vynikajúcim spôsobom robí stery. Následne PCR testovanie preukázalo validitu antigénových testov,“ povedal Rybníček.

„Namiesto toho, aby robil čo má, tak sa stará o Facebook,“ naložil premiérovi herec Latinák
Premiér Igor Matovič už nasrdil veľa ľudí a v poslednom čase to schytáva takmer z každej strany. Tentokrát si od srdca povedal čo si o ňom myslí známy herec Lukáš Latinák. Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Trenčiansky primátor zároveň odporučil ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi, aby kúpil antigénové testy, ktorými sa testovalo v prvom kole celoslovenského plošného testovania a aj minulý víkend v Trenčíne. „Treba ich priviezť čím skôr a treba sa rozprávať o tom, že antigénové testovanie by malo prebehnúť aj v najviac zamorených mestách. A otázka je, či nie aj na celom Slovensku. Odporúčam tiež PCR testy tým, ktorí boli pozitívne testovaní antigénovými testami a nemali príznaky,“ dodal trenčiansky primátor.

Rybníček zároveň vyzval Slovákov, aby sa vakcínou proti novému koronavírusu dali zaočkovať. „Ak chceme normálne žiť, mali by sme sa dať normálne očkovať. Niet sa čoho báť a treba sa dať očkovať rýchlo,“ zdôraznil Rybníček.

Na ministerstve zdravotníctva sa vraj dejú neuveriteľné veci
Čo sa to deje na ministerstve zdravotníctva? Stopka „nemravným“ plagátom, sledovanie zamestnancov aj kaplnka iba pre vyvolených... Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.