Ranč Michaela Jacksona s pedofilnou povesťou sa predal pod cenou
25 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Ranč Neverland, ktorý kedysi slúžil ako domov zosnulého popového speváka Michaela Jacksona (†50), našiel nového majiteľa. Za 22 miliónov dolárov (18 miliónov eur) ho kúpil miliardár Ronald Bürkle, informuje portál Blesk. 


V roku 2003 ranč prehľadala polícia kvôli obvineniam, že tam Jackson zneužíval deti, o dva roky však speváka obvinení zbavili. Na ranči žil až do svojej smrti v roku 2009, zomrel však vo svojom inom dome v Holmly Hills v Los Angeles po predávkovaní sedatívami. Práve spojenie ranča s obvinením zo zneužívania detí bolo podľa médií jedným z hlavných dôvodov, prečo cena za nehnuteľnosti tak prudko klesla.

Celá nehnuteľnosť s plochou viac ako desať štvorcových kilometrov leží blízko Santa Barbary v Kalifornii a okrem hlavného 6-izbového domu zahŕňa aj tanečné štúdio, aquapark, kino pre 50 ľudí, jazero či tenisový kurt. Pred piatimi rokmi za neho investičná firma chcela 100 miliónov dolárov, od tej doby ale predajnú ponuku niekoľkokrát znížila.



 

Ron Bürkle, ktorý nehnuteľnosť kúpil, bol jedným z obchodných poradcov Michaela Jacksona. Je známym investorom do supermarketov a spoluzakladateľom investičnej skupiny Yucaipa. Z ranča, pomenovaného podľa fiktívneho ostrova z knihy príbehov Petra Pana zmizlo mnoho atrakcií, ktoré predtým vytvárali Jacksonov rozprávkový svet. Preč je napríklad zoologická záhrada, zábavný park alebo horská dráha.

Infúzia s krvou Michaela Jacksona ide do dražby: Biológ prezradil, či je z nej možné vytvoriť klon
Michael Jackson, ktorý v roku 2009 zomrel vo veku 50 rokov, po sebe na tomto svete zanechal veľa vecí, ktoré by chceli jeho fanúšikovia vlastniť. Zatiaľ čo sa už niektoré úspešne vydražili, teraz ide do dražby zrejme najbizarnejší kúsok, píše... Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Timotej Dudka