Neuveriteľné gesto zdravotníka za odmenu po prvej vlne pandémie
25 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Zdravotníci si toho v prvej a najmä v druhej vlne koronavírusu pretrpeli naozaj veľa. Aj preto šokuje krásne gesto jedného z nich, ktorý ním vlastne vyjadril svoj protest.


Za odmenu vyše 400 eur, ktoré dostal za prvú vlnu pandémie nakúpil anonymný zdravotník viac ako tri desiatky nových kníh pre knižnicu v Dubnici nad Váhom anonymný darca - zdravotník. Zaplatil ich z odmeny, ktorú dostal za prácu počas prvej vlny pandémie, informuje portál tvnoviny.sk.
Kúpa kníh ako nesúhlas so stavom nášho zdravotníctva

Prečo to ten človek vlastne spravil? „Hlavným dôvodom je môj nesúhlas s dlhodobým stavom zdravotníctva v našej krajine,“ priblížil svojskú formu protestu anonymný zdravotník, ktorý poukázal aj na zlý stav nemocníc či podmienky v mnohých domovoch sociálnych služieb, kritizoval výšku miezd zdravotných sestier, pričom podľa neho podobná forma odmeňovania, aká sa uplatňuje počas aktuálnej pandémie, nič nerieši. „Svoj nesúhlas a vzdor voči nastolenému systému napokon pretavil do rozhodnutia poskytnúť spomínané prostriedky čo najširšej skupine ľudí v mieste svojho bydliska. Sme veľmi radi, že vďaka tomu si môžete v našej knižnici prečítať desiatky nových kníh,“ vraví vedúca knižnice v Dubnici nad Váhom Beáta Nemcová.

Knižné novinky do knižnice síce pribúdajú rôznymi spôsobmi, ale takéto niečo sa zrejme ešte nikde nestalo. Väčšinu kníh totiž knižnice nakupujú, často sa však stáva, že prakticky stále nové knižky prinášajú aj samotní čitatelia, ktorí si kúpia napríklad román, prečítajú ho, no a potom nevedia, čo s ním. „Darujú ho teda knižnici, kde ho zamestnanci spracujú, obalia a knižka sa môže požičiavať,“ priblížila osud takejto knihy Nemcová a dodala: „Vôbec po prvý raz sa však stalo, že knižnici niekto v rámci daru nakúpil také veľké množstvo kníh, a to dokonca podľa vlastného výberu knihovníkov,“ uvádza v závere portál tvnoviny.sk.

Najstaršia kniha sveta odhaľuje tajný zámer „sebazničenia človeka“
Výsledkom majú byť obrovské mestá s biorobotmi a úplne zničená príroda, píše portál Zen.yandex.ru. Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič