Majerského prvé Vianoce spolu s novou manželkou Miriam Lexmann
25 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Vianoce sú aj obdobím lásky, ktoré si po prvý raz užíva spolu s novou manželkou aj prešovský župan Milan Majerský. A nielen s ňou, ale i oboma jeho deťmi ešte z prvého manželstva.


Prešovský župan Milan Majerský znášal ťažko chvíle, keď mu jeho manželka ušla za iným mužom. Napriek tomu sa sám obetavo staral o dve deti a časom do jeho života vstúpila opäť aj láska, s ktorou sa v polovici augusta oženil. Jeho vyvolenou je europoslankyňa Miriam Lexmann. Kde obľúbený župan strávil tohtoročné Vianoce zisťoval denník Plus Jeden deň.
Dátum svadby bol totožný s tým, aký mali jeho rodičia

Majerský bez otáľania priznal, že budú všetci spolu v jeho byte v rodnej Levoči, kde pôsobil aj ako primátor. Prirodzene, spoločne s jeho novou manželkou a so svojimi dvomi deťmi z prvého manželstva - Rút a Filipom, ktorí s ním zostali po rozvode žiť. „Počas tohtoročných Vianoc si ešte viac uvedomíme dar rodiny, blízkych a zdravia. Sme vďační, že sa môžeme na chvíľu zastaviť. Tento rok je pre celý svet iný, ťažší, ale v týchto dňoch tiež pozýva zamerať sa na podstatu Vianoc,“ prezradil Majerský, ktorý okre prešovskej župe šéfuje aj Kresťanskodemokratickému hnutiu. „Do roku 2021 si želám zdravie pre všetkých občanov, požehnanie a veľa dobrých pozitívnych riešení pre Slovensko,“ priznal čo by chcel v nasledujúcom roku.

Cirkev vyhlásila jeho manželstvo za nulitné, a tak sa Majerský s Lexmannn zasnúbil a o pár týždňov, 15. augusta tohto roku, si ju vzal za manželku. Bolo to v deň, keď katolícki veriaci slávia jeden z najväčších cirkevných sviatkov - Nanebovzatie Panny Márie. Neskôr Majerský spresnil, že to nebola náhoda, pretože rovnaký dátum je aj dňom svadby jeho rodičov, ktorí mali v ten deň päťdesiate výročie sobáša. A keďže zaľúbenci veria, že nič sa v živote nedeje náhodne, sú presvedčení, že aj ich čakanie na šťastie malo zmysel. Som vďačná, že nám bolo dopriate, vyjadrila sa po zásnubách pre Plus Jeden deň Lexmann, ktorá je praneterou pátra z rehole dominikánov Mikuláša Lexmanna OP, u ktorého sa začal proces jeho blahorečenie.

Svadba v KDH! Europoslankyňa M. Lexmann sa zosobášila s prešovským županom
Aktuálny kandidát na post predsedu KDH Milan Majerský (49), ktorý je zároveň prešovským županom, sa opäť oženil. Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Peter Haluza

Pre novú manželku a svoje deti buduje nové hniezdočko

Na výletoch v prírode oboch novomanželov zvyknú sprevádzať aj Majerského deti z prvého manželstva Rút a Filip. Zdroj: FB / Miriam Lexmann


Zúriaca vlna COVID-19 zmarila novomanželom aj plány na ich svadobnú cestu. „Ešte sme ju neabsolvovali, a tak skoro to ani nebude. Sme obmedzovaní z každej strany. Ak sa to bude dať, tak až niekedy na budú rok, možno v apríli či v máji,” prezradil politik. Navyše, obaja sú pracovne vyťažení, veď ako dobrovoľníci sa zapojili aj do plošného testovania vo Vysokých Tatrách. „Ja som bol pri registrácii, Miriam vypisovala certifikáty, opísal Majerský ich pracovné zaradenie. Manželia teraz trávia svoj čas spoločne viac ako inokedy, lebo mladomanželka, ktorá je považovaná za odborníčku na medzinárodnú politiku, pre pandémiu teraz do Bruselu cestovať nemôže a Európsky parlament momentálne pracuje online. „Žijeme na striedačku na východe i v Bratislave, no väčšinou na východe právo kvôli mojim deťom, vysvetlil prešovský župan.

Dvojicu pri potulkách prírodou často sprevádzajú obe Majerského deti Rút, a Filip. Všetci štyria by sa mali spoločne nasťahovať do ich nového rodinného domu v dedine pod Tatrami, ktorý je pri diaľnici aby mali dobré napojenie na východ aj na západ republiky. „Budeme bývať spoločne a všetci sa na to veľmi tešíme, veď Miriam nevstúpila iba do môjho života, ale aj do života mojich detí,“ vraví župan, pre ktorého je vstup novej manželky do jeho života požehnaním nielen pre neho, ale pre jeho obe deti.

Komentár Miriam LEXMANN: Dieťa nie je tovar, ktorý má uspokojovať potreby dospelých
Prednedávnom v médiách rezonovala búrlivá diskusia po tom, čo sa v denníku Sme objavil článok, ktorý vykresľoval pedofíliu manipulatívnym spôsobom a argumentoval bez akýchkoľvek relevantných dát tým, že väčšina pedofilov deťom neubližuje. ... Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | Miriam Lexmann