Najobľúbenejšia vianočná rozprávka Popoluška: Poznáte osudy hercov?
24 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Tri oriešky pre Popolušku patria dnes už ku klasike československých Vianoc. Väčšina rodín si vyberá práve túto rozprávku, aby im spríjemnila sviatočné dni a televízia ju preto nasadzuje už od roku 1973! Viete však, aké boli osudy hlavných hrdinov po natočení tohto legendárneho diela ?





Ako píše portál Šíp, Libuška Šafránková a Pavel Trávníček stvárnili v Popoluške skutočne nezabudnuteľné role. Kolegovia na pľaci boli však väčšinou nemeckého pôvodu.

Predstaviteľka kráľovnej, Karin Lesch, bola herečka z východného Nemecka, po natočení Troch orieškov sa však stiahla do ústrania a jej herecká kariéra ďalej nepokračovala. Dnes má 84 rokov.



To naopak kráľ, Rolf Hoppe, schmatol svoj úspech v Popoluške za vlasy a stal sa veľmi úspešným hercom. Teší sa skvelému zdraviu a ďalej aktívne hrá vo filmoch. Má krásnych 87 rokov.

Carola Braunbock hrala macochu Popolušky a bohužiaľ k nej osud nebol zrovna láskavý. Zomrela iba päť rokov po natočení Popolušky. Vtipné bolo, že hoci sa na casting Caroly dostala ako Nemka, pôvodne bola rodáčkou z Plzne a vedela česky. To sa však režisér Vorlíček dozvedel až neskôr a preto herečku nadabovala Jaroslava Adamová.

Jeden z princových kumpánov, Jaroslav Drbohlav, tiež tragicky zomrel v mladom veku. Mal len 28 rokov! Ochorel ťažkou cukrovkou, ktorá mu nakoniec bola osudná.



Nevlastnú sestru Popolušky hrala Dana Hlaváčová, sestra Jany Hlaváčovej. Tá sa zo sveta šoubiznisu stiahla už pred rokmi a žije na dedine. Kamery nevyhľadáva a užíva si zaslúžený dôchodok.

Vo filme sa objavilo aj veľa ďalších známych tvárí, napríklad Vladimír Menšík, Helena Ružičková, jej syn Jiří, Jiří Krytinář a ďalší, tí však už tiež bohužiaľ nie sú medzi nami. Druhý princov kumpán, Vítězslav Jandák, potom od herectva utiekol do politiky, kde mnoho rokov úspešne pôsobil.

Prvé Vianoce Jiřího Krampola po smrti Hanky: Sám však nebude!
Pred štyrmi mesiacmi prišiel Jiří Krampol (82) o milovanú manželku Hanku (†59). Teraz ho ale čaká ďalšia ťažká skúška - prvýkrát by mal u štedrovečernej večere sedieť sám. To ale herec v žiadnom prípade nechce dopustiť, píše portál... Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Timotej Dudka