Prvýkrát zverejnené: Ako sa naozaj rozpadli Beatles?
23 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Fanúšikovia Beatles sa radujú! Budúci august do kín zamieri biografický film dokumentujúci prípravy posledného živého koncertu nesmrteľnej britskej kapely. Jeho súčasťou budú aj doteraz nezverejnené zábery, informuje portál Aha!


Film The Beatles: Get Back fanúšikov povedie zásadnými okamihmi hudobnej histórie, keď britská štvorica nahrávala svoj posledný album Let It Be. Film tiež obsahuje posledné vystúpenie Beatles v celej jeho dĺžke. To pritom nikdy predtým nebolo zverejnené. Réžie sa ujal slávny Peter Jackson (59), ktorý má na konte napríklad trilógiu Pána prsteňov.

Upozornil ale, že nejde o trailer, ani úryvok z filmu: "Je to skôr taká montáž momentiek, ktorá má ukázať, v akom duchu sa film ponesie. Máme asi päťdesiat šesť hodín záberov Beatles, ktoré predtým nikto nevidel, je to vážne skvelý materiál." Snímku si pochvaľuje aj bývalý člen kapely Paul McCartney (78).



"Milujem ten film, pretože je pravdivý. Takto to vtedy naozaj bolo, boli sme ako rodina," rozplýva sa Paul. Podľa neho film tiež dokazuje, že rozpad kapely nebol jeho vina. "Tie zábery sú toho dôkazom," nechal sa počuť.

Podľa Jacksona mal byť film o takomto čase už hotový, ale postprodukciu zdržala pandémia koronavírusu. "Našťastie sme sa vďaka tomu, že striháme na Novom Zélande, mohli vrátiť do práce oveľa skôr. Tu už totiž vírus prakticky vymizol," neodpustil si pochvalu svojej rodnej krajiny.

Legendárny Beatles v dražbe: O aké cennosti po členoch kapely ide?
Kapela, ktorá v šesťdesiatych rokoch minulého storočia dobyla celý svet? Reč je isto o Beatles! Členovia legendárneho zoskupenia po sebe zanechali mnoho artefaktov, pre ktoré by fanúšikovia urobili čokoľvek, píše portál Aha! Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Timotej Dudka